درمان زانو درد و علت ایجاد درد زانو

درمان زانو درد و علت ایجاد درد زانو

زانو درد یک درد رایج در افراد پا به سن گذاشته یا کسانی که زیاد از مفصل زانوی خود استفاده می‌کنند است. زانو یک مفصل از نوع “لولا” است که به پا اجازه می‌دهد تا خم و راست شود. از بین تمام مفاصل بدن، زانو در معرض بیشترین خطر آسیب، ساییدگی و پارگی ناشی از افزایش سن، آرتریت التهابی و آرتریت سپتیک (مرتبط با عفونت) قرار دارد.

علل زانو درد

شرایط زیادی وجود دارد که می‌تواند باعث زانو درد شود. این آسیب‌ها معمولاً به آسیب‌های حاد، پس از یک رویداد تروماتیک منفرد، و آسیب‌های ناشی از استفاده بیش‌ازحد، که در آن درد به‌تدریج و بدون یک حادثه تحریک‌کننده مجزا ایجاد می‌شود، گروه‌بندی می‌شوند. رایج‌ترین انواع استفاده بیش از حد و آسیب‌های ناشی از ضربه زانو در زیر مورد بحث قرار گرفته‌است.

صدمات ناشی از استفاده بیش از حد

درد پاتلوفمورال

شایع ترین علت زانو درد، استفاده بیش از حد ز زانو است. این نوع زانو درد در قسمت جلوی زانو یا در عمق زانو در پشت کاسه زانو ایجاد می‌شود که با چمباتمه زدن، دویدن، نشستن طولانی مدت یا هنگام بالا رفتن یا پایین‌آمدن از پله‌ها بدتر می‌شود. درد معمولاً با گذشت زمان و بدون یک قسمت خاص از آسیب ظاهر می‌شود. درد پاتلوفمورال تقریباً هرگز منجر به تورم زانو نمی‌شود.

کاسه زانو را به عنوان یک قطار و شیار استخوان ران (فمور) را به عنوان یک مسیر در نظر بگیرید: هر چیزی که باعث شود قطار (کاسه زانو) از مسیر خارج شود (استخوان ران) می تواند منجر به درد کشکک فمورال شود.

شایع ترین علل درد کشکک ران عبارتند از:

  • عضلات ضعیف (چهارسر ران و گلوتئال)
  • ماهیچه های سفت (همسترینگ، چهارسر ران و خم کننده های ران)
  • همراستایی غیر طبیعی اندام ها (پاهای صاف یا قوس دار بالا
  • ضربه‌زدن به زانوها یا چرخش باسن
  • تروما ناشی از استفاده بیش از حد و افزایش سریع تمرینات بدنی

درمان های موثر شامل: تمرینات تقویت عضله، کشش عضلانی و رژیم های تمرینی آهسته پیش رونده است. گاهی اوقات بریس ها، نوار چسب یا ارتزهای پا ممکن است مفید باشند و توسط پزشک شما تجویز شوند.

بورسیت زانو

زانو توسط مایع مفصلی که توسط پوشش داخلی مفصل و شش کیسه روان کننده “بورسا” تولید می شود، روان می شود. کیسه های بورس ممکن است در نتیجه آسیب، فشار بیش از حد یا استفاده بیش از حد تحریک شوند. التهاب بورسا بورسیت نامیده می شود. با افزایش استفاده از سونوگرافی اسکلتی عضلانی، بسیاری از شرایطی که قبلا “بورسیت” نامیده می شدند به عنوان مشکلات تاندون طبقه بندی شده اند؛ زیرا در سونوگرافی مایع بورسی دیده نمی‌شود، بلکه فقط تاندون غیرطبیعی است. بورسیت پس آنسرین یک مثال برای واضح شدن این موضوع است. مایع تقریباً هرگز در ناحیه پس آنسرین دیده نمی شود، فقط تاندون های غیر طبیعی دیده می شود. بورسیت پیش کشکک نیز یک استثنا است. این یک بورسیت واقعی با کیسه مایع تحریک شده و متورم است.

تاندینوپاتی کشکک یا تاندونیت کشکک یا “زانوی پرش”

تاندون کشکک از عضله چهار سر ران روی استخوان ساق پا (درشت نی) کشیده می شود. تاندون های چهارسر ران و کشکک با هم کار می‌کنند که فرد را قادر می سازد تا زانوی خود را صاف کند. در تاندونوپاتی کشکک، تاندون شروع به تحلیل رفتن یا ضعیف شدن می کند. این انحطاط می تواند در هر جایی بین کاسه زانو و اتصال تاندون به استخوان درشت نی رخ دهد. تاندینوپاتی کشکک باعث ایجاد درد در تاندون کشکک زانو در حین دویدن، پریدن، بالا رفتن از پله، چمباتمه زدن یا هر حرکت دیگری که نیاز به صاف کردن سریع و شدید زانو دارد، می شود.

شایع ترین علل تاندونوپاتی کشکک، ضعف عضلات چهارسر ران، همسترینگ و عضلات گلوتئال و/یا سفتی در همین گروه های عضلانی است. استفاده بیش از حد یا افزایش تمرینات بدنی “خیلی زیاد یا خیلی سریع” نیز می تواند باعث تاندونوپاتی کشکک شود. درمان های موثر در خط اول شامل تمرینات تقویتی و کششی برای عضلات چهارسر ران، خم کننده های لگن و گروه های عضلانی گلوتئال است. درمان های خط دوم از جمله تزریق های جدید (به عنوان مثال، پلاسمای غنی از پلاکت) همچنان مورد بررسی قرار می گیرند. تسمه ها یا بریس های روی تاندون کشکک ممکن است باعث تسکین درد شوند اما به احتمال زیاد به بهبود تاندون کمک نمی کنند.

استئوآرتریت یا آرتروز زانو

درمان زانو درد در مشهد توسط دکتر ابراهیم زاده

استئوآرتریت در اثر تحلیل (یا فرسودگی) غضروف مفصلی ایجاد می شود. غضروف مفصلی بافت محافظ و ضربه گیر است که سطوح استخوانی داخل مفصل از جمله سطح زیرین کاسه زانو را می پوشاند. استئوآرتریت شایع ترین شکل آرتریت و شایع ترین علت درد مفاصل در افراد بالای 50 سال است. به طور کلاسیک، استئوآرتریت باعث درد صبحگاهی و سفتی خفیف می شود که با شروع حرکت مفصل بهبود می یابد، اما با افزایش فعالیت بازمی گردد.

موثرترین درمان برای آرتروز تغییر سبک زندگی است. ما در وبسایت دکتر ابراهیم زاده به “سه مورد اصلی” آرتروز اشاره می کنیم:

  • اصلاح فعالیت.
  • کاهش وزن یا حفظ وزن
  • ورزش درمانی

اصلاح فعالیت به معنای جایگزینی پریدن، دویدن، و سایر فعالیت‌های پرتحرک به جای فعالیت‌های کم‌تر (سرخوردن) مانند پیاده‌روی، شنا، دوچرخه‌سواری و دستگاه‌های ورزشی بیضوی است. کاهش وزن با کاهش بار وارد شده به مفاصل آسیب دیده، زانو درد را کاهش می دهد. افراد دارای اضافه وزن می توانند با از دست دادن تنها 10 درصد از وزن بدن خود به بهبودهای قابل توجهی در درد آرتروز دست یابند. ورزش درمانی شامل فعالیت هوازی منظم و کم تاثیر و تمرینات مقاومتی برای ساختن است.

  • فعالیت های دیگر مانند یوگا و تای چی می تواند علائم را در بیماران مبتلا به آرتروز بهبود بخشد. درمان های کمکی آرتروز شامل داروها، تزریق، بریس و جراحی زانو است.

صدمات حاد که باعث ایجاد زانو درد می‌شوند

کشیدگی عضلانی

عضلات چهار سر ران (جلو ران) و عضلات همسترینگ (پشت ران) که به ترتیب زانو را صاف و خم می کنند، مستعد کشیدگی هستند. چنین فشارهایی اغلب در ورزش هایی که نیاز به شتاب و سرعت سریع دارند (بسکتبال، سافت بال، فوتبال آمریکایی، فوتبال)، و کمتر در فعالیت های تناسب اندام معمولی (آهسته دویدن، شنا، قایقرانی) رخ می دهد.

استراحت، یخ و فشرده سازی درمان خط اول خوبی برای اکثر آسیب های کشیدگی عضلانی است. استامینوفن یا ایبوپروفن بدون نسخه می تواند درد را کاهش دهد اما به طور کلی نباید بیش از یک هفته بدون توصیه پزشک استفاده شود. ناتوانی در راه رفتن یا خم کردن یا صاف کردن فعال زانو، تورم مفصل زانو یا دردی که بیش از دو هفته بدون بهبودی طول بکشد باید توسط پزشک ارزیابی شود.

پارگی مینیسک زانو

مینیسک یک غضروف تخصصی “جاذب ضربه” است که در مفصل زانو بین استخوان های ران (ران) و ساق پا (درشت نی) قرار دارد. دو منیسک در زانو وجود دارد، یکی در داخل (منیسک داخلی) و یکی از بیرون (منیسک جانبی).

دو نوع پارگی منیسک ممکن است رخ دهد. پارگی‌های ضربه‌ای زمانی اتفاق می‌افتند که یک نیروی چرخشی ناگهانی، منیسک سالم را پاره کند. پارگی منیسک ناشی از ضربه بیشتر در ورزشکاران جوان دیده می شود. پارگی‌های دژنراتیو منیسک زمانی اتفاق می‌افتد که نیروهای معمول (دویدن دویدن، شرکت در ورزش، کار در حیاط) باعث پارگی منیسک شوند که به دلیل سن، آرتریت یا عوامل دیگر نرم و ضعیف شده‌اند. بیماران مبتلا به پارگی‌های دژنراتیو اغلب احساس می‌کنند تا پس از تشدید فعالیت، زمانی که تورم و درد شروع می‌شود، احساس خوبی دارند. پارگی های دژنراتیو منیسک در بیماران بالای 40 سال شایع تر است. پارگی های منیسک تروماتیک در ورزشکاران جوان اغلب به جراحی آرتروسکوپی برای ترمیم یا برداشتن بخش هایی از منیسک پاره شده نیاز دارند. این پارگی در ورزشکاران بالای 40 سال معمولاً بدون جراحی بهترین درمان را دارند.

رگ به رگ شدن یا پارگی رباط زانو

مفصل زانو توسط چهار رباط کنار هم نگه داشته می شود:

  • رباط های لولای داخلی و خارجی (رباط های جانبی داخلی و خارجی)
  • رباط های متقاطع (صلیبی) که در وسط مفصل قرار دارند (قدامی و خلفی).
  • رباط های صلیبی

آسیب به رباط های متقاطع جانبی و خلفی معمولاً زمانی رخ می دهد که یک جسم یا بازیکن دیگر به زانو ضربه می زند. آسیب های رباط صلیبی قدامی (ACL) اغلب بدون تماس مستقیم با زانوی آسیب دیده در حین حرکات به ظاهر بی ضرر مانند بریدن، چرخش یا فرود آمدن از پرش رخ می دهد. علائم متداول مرتبط با آسیب های رباط زانو شامل تورم مفصل و درد زانو است.

آسیب‌های رباط‌های جانبی معمولاً با استراحت، پرانتزی و توانبخشی بهبود می‌یابند. حتی جراحات درجه 3 یا “کامل” به ندرت نیاز به جراحی دارند. آسیب‌های رباط صلیبی قدامی (ACL) معمولاً در افرادی که می‌خواهند به فعالیت‌های سختی که نیاز به برش، چرخش یا پریدن دارند بازگردند، نیاز به جراحی دارد.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

درمان اولیه زانو درد

فیزیوتراپی برای درمان و پیشگیری از بسیاری از شرایطی که بر مفصل زانو و ساختارهای نگهدارنده اطراف آن تأثیر می گذارد، ضروری است. فیزیوتراپی برای درمان درد زانو اغلب شامل یخ، کشش و تمرینات تقویت عضلات است.

درمان زانو درد شدید با رژیم غذایی

این یک درمان بلند مدت است و در لحظه شاید نتواند مسکن اصلی درد شما باشد. اما رعایت نکاتی ساده و تغییر در عادت‌های غذایی می‌تواند از بروز مشکلات جدید برای زانوی شما جلوگیری کنید. خوردن لبنیات غنی شده با ویتامین‌ها، استرول‌ها و استانول‌ها، مصرف اومگا ۳، سبزیجات خانواده کلم و … بسیار در کاهش وزن شما و کاهش فشار روی مفصل زانو تاثیر دارد. برای آشنایی با مواد غذایی مناسب برای کاهش زانو درد شدید مقاله “زانو درد شدید را با رژیم غذایی درمان کنید” را مطالعه کنید.

درمان زانو درد به کمک روانپزشک

پس از رفع کامل عامل فیزیکی که باعث درد زانو شده، ممکن است هنوز احساس کنید که زانو درد شما کامل درمان نشده است. ذهن کمی بیشتر از بدن زمان نیاز دارد تا بتواند کاملا احساس درد زانو را فراموش کند. مراجعه به روانپزشک و گذراندن چند جلسه مشاوره هماهنگ جلسات فیزیوتراپی می‌تواند در درمان درد زانو شما – که ممکن است عامل فیزیکی نداشته باشد – کمک کند. همچنین شما می‌توانید از توصیه‌ها و نکات موجود در وب‌سایت آکادمی مثبت تو برای تسلط بر ذهن خود و تقویت قوای ذهنی خود برای کاهش درد زانو استفاده کنید.

اعمال محدودیت‌های فعالیتی برای درمان زانو درد

برای تسریع بهبودی و محافظت در برابر آسیب‌های آینده زانو، از فعالیت‌هایی که باعث زانو درد می‌شوند باید به طور موقت اجتناب شود.

اگر زانو متورم یا دردناک است، تا زمانی که درد و تورم زانو برطرف نشود، باید از وضعیت‌ها و فعالیت‌های زیر اجتناب کرد:

  • چمباتمه زدن
  • زانو زدن
  • پیچ و چرخش
  • دویدن
  • ایروبیک، رقص
  • ورزش کردن
  • شنا با استفاده از قورباغه یا ضربه شلاق

اگر زانو متورم یا دردناک است، باید از انواع تجهیزات ورزشی زیر اجتناب کرد، مگر اینکه به طور خاص توسط فیزیوتراپ یا پزشک تجویز شده باشد:

  • پله
  • دستگاه قایقرانی
  • اسکات
  • کشش پا

تجهیزات ورزشی ترجیحی برای زانو باید حرکت صاف زانو، تقویت عضلات جلو و عقب ران (عضلات چهارسر ران و همسترینگ)، حداقل لرزش و ضربه به مفصل و کمترین خم شدن لازم را فراهم کند.

درمان زانو درد به وسیله ورزش سبک

این فعالیت ها جایگزین قابل قبولی برای موارد ذکر شده در بالا هستند:

  • پیاده روی سریع
  • ایروبیک در آب
  • شنا با استفاده از کرال استروک
  • دستگاه های اسکی کراس کانتری یا بیضوی
  • تردمیل پلت فرم نرم

یخ و ارتفاع

یخ برای کنترل درد و تورم مفید است. می توان آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه به اندازه هر دو تا چهار ساعت یکبار روی زانو اعمال کرد، به خصوص بعد از فعالیت بدنی، تا درد زانو کاهش یابد.

یک کیسه یخ، سبزیجات یخ زده یا یک حوله یخ زده به خوبی کار می کنند. زانوی متورم باید در هنگام یخ زدن از سطح قلب بالاتر باشد.

درمان درد زانو با مسکن‌ها

در صورت نیاز، می توان از یک مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن (تیلنول)، ایبوپروفن (مانند ادویل، موترین) یا ناپروکسن (مثلا آلو) استفاده کرد. بیش از 3000 میلی گرم استامینوفن در روز توصیه نمی شود. هر فردی که مبتلا به بیماری کبدی یا مصرف زیاد الکل است باید قبل از مصرف استامینوفن با پزشک خود صحبت کند. افرادی که سابقه حمله قلبی، خونریزی معده/روده یا بیماری کلیوی دارند، باید قبل از مصرف ایبوپروفن، ناپروکسن یا سایر داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) با پزشک خود صحبت کنند. افرادی که بیش از یک دارو برای کاهش فشار خون مصرف می کنند باید در مصرف NSAID ها نیز محتاط باشند.

تمرینات کششی

درمان زانو درد با حرکات کششی

بسته به آسیب یا شرایطی که باعث درد می‌شود، بیماران می توانند تمرینات کششی را از روز بعد از آسیب شروع کنند. کشش را به آرامی و به تدریج انجام دهید و فشار ثابتی را در انتهای کشش نگه دارید. از کشش‌های بالستیکی سریع خودداری کنید، زیرا این کشش‌ها می‌توانند به بافت آسیب‌دیده آسیب وارد کنند. حرکات کششی باید بین 20 تا 30 ثانیه نگه‌داشته شوند و روی هردو پای آسیب‌دیده و آسیب‌دیده انجام‌شوند. هر عضله باید سه تا پنج بار در هرجلسه کشیده‌شود و جلسات کششی ممکن است یک تا چهار بار در روز انجام شود.

کشش همسترینگ

روی زمین یا تخت بنشینید و پای آسیب‌دیده را مستقیماً در مقابل خود کشیده‌باشید. پای مخالف ممکن‌است خم‌شده باشد یا ممکن است از تخت آویزان شود. پای آسیب‌دیده را صاف نگه‌دارید، به جلو خم شوید و به مچ پا برسید. 30 ثانیه نگه دارید اما پرش نکنید. درست بنشین. مانند بالا تکرار کنید.

کشش عضلات چهار سر ران

پشت صندلی بایستید و بالای صندلی را با یک دست بگیرید. زانو را خم کنید و پا را با دست در همان سمت بدن بگیرید. صاف بایستید. پا را به آرامی به سمت بدن بکشید. به مدت 30 ثانیه نگه دارید، فشار ثابتی روی پا نگه دارید (کشیدن-رها کردن-کشیدن خودداری کنید). پا را رها کنید. 10 تا 15 بار تکرار کنید.

کشش دونده

رو به دیوار قرار بگیرید و در فاصله 45 تا 60 سانتی متری دیوار بایستید. دست ها را در ارتفاع سر قرار دهید و به دیوار تکیه دهید، پاها و پشت را صاف نگه دارید. می توانید سر خود را روی دستان خود، به دیوار تکیه دهید. شما باید کشش را در عضلات پشت ساق پا احساس کنید. 30 ثانیه نگه دارید. 10 تا 15 بار تکرار کنید.

تمرینات تقویتی برای درمان زانو درد

توانبخشی زانو و درمان زانو درد تقریباً همیشه شامل تمرینات تقویتی است. بیماران به‌تدریج از تمرینات انجام‌شده با زانوی صاف (مثلاً بالا بردن پاهای مستقیم) به تمریناتی که به درجاتی از خم شدن زانو نیاز دارند (مثلاً اسکات) پیشرفت می کنند. تمرینات اولیه اغلب شامل موارد زیر است:

بلند کردن پای مستقیم

روی لبه صندلی بنشینید یا روی پشت دراز بکشید. پای مخالف را خم کنید. پای آسیب دیده را کاملا صاف نگه دارید و آن را 10 سانتی متر از زمین بلند کنید. 5 ثانیه نگه دارید. 10 تا 15 بار (یک ست) تکرار کنید. در مجموع سه ست را اجرا کنید.

همانطور که وضعیت شما بهبود می یابد، بالا بردن مستقیم پا با وزنه در مچ پا انجام دهید. با وزنه 1 کیلوگرمی شروع کنید و به تدریج به وزن 2.5 تا 5 کیلوگرمی افزایش دهید. این جرکت به مرور زمان درد زانو را کاهش می دهد.

اداکشن هیپ

درمان زانو درد در مشهد

به پهلو روی تخت یا زمین دراز بکشید. پای آسیب‌دیده باید در پایین باشد و باید صاف نگه‌داشته شود و پای بالایی باید خم شود و پا در جلوی پای پایینی قرار گیرد. پای پایینی را 10 سانتی متر بلند کنید. 5 ثانیه نگه دارید و پس از آن به آرامی رها کنید. 10 تا 15 بار (یک ست) تکرار کنید. در مجموع سه ست را اجرا کنید.

متناوبا، از یک توپ ورزشی برای انجام اسکات استفاده کنید. صاف بایستید و توپ را بین پشت و دیوار نگه دارید. به آرامی زانوها را خم کنید و پشت را پایین بیاورید (توپ را از دیوار پایین بیاورید). برای شمارش پنج نگه دارید. بایستید 10 تا 15 بار تکرار کنید.

درصورتی‌که نیاز به‌مشاوره درمورد جراحی زانو دارید، می‌توانید از طریق شماره‌های 05138541812 و 05138409452 با مطب دکتر ابراهیم زاده، متخصص جراحی زانو تماس حاصل فرمایید.

سوالات متداول

1.
چگونه بفهمم زانو دردم جدی است؟

اگر درد زانو مربوط به برخی آسیب‌ها، زخم‌های بزرگ، بدشکلی زانو یا تورم بزرگ باشد، باید جدی تلقی شود. موارد درد شدید همراه با تب، قرمزی اطراف زانو و تورم جدی تلقی می‌شود و باید با دکتر ابراهیم زاده متخصص زانو مشورت شود.

2.
چرا زانوی من بدون هیچ آسیبی درد می کند؟

زانو دردهایی که به هیچ آسیبی مربوط نمی شوند با رباط ها، تاندون ها یا غضروف ها مرتبط هستند. این می تواند به دلیل تاندونیت (التهاب تاندون ها)، بورسیت (التهاب بورس ها که کیسه های پر از مایع هستند که از اصطکاک در مفاصل جلوگیری می کنند) یا آرتریت (التهاب در مفاصل و غضروف ها) باشد.

3.
آیا آرتروز زانو می تواند به طور ناگهانی بروز کند؟

آرتریت التهاب مفصل است که باعث ایجاد درد و ناراحتی می شود. به طور کلی علائم به تدریج و با گذشت زمان ایجاد می شود، اما در برخی موارد می تواند ناگهانی باشد. علائم شامل سفتی و تورم مفاصل همراه با درد شدید و سخت شدن خم شدن زانوها است.

4.
شایع ترین دلیل زانو درد چیست؟

شایع‌ترین دلیل درد زانو معمولاً با افزایش سن، فشار مکرر روی زانو که به تدریج غیرقابل تحمل است یا هر آسیبی مرتبط است. برخی از مشکلات رایج زانو، کشیدگی رباط های زانو، آرتریت، پارگی غضروف ها و تاندونیت است.

5.
چقدر باید زانو درد ادامه دار باشد تا به پزشک مراجعه کنم؟

دلایل مختلفی می تواند پشت زانو درد باشد، بنابراین اگر درد فقط یک بار رخ داد و در نهایت فروکش کرد، فرد می تواند آن را نادیده بگیرد. اما اگر درد در چندین دوره یا پس از انجام نوعی کار بدنی یا ورزش رخ دهد، باید سریعاً با پزشک مشورت شود. هر گونه تورم و قرمزی مشاهده شده در ناحیه اطراف زانو نیز باید گزارش شود.

6.
بهترین مسکن برای زانو درد چیست؟

برخی از افراد با مالش محل آسیب دیده با پمادهای حاوی بی حس کننده مانند لیدوکائین، درد زانو را تسکین می دهند. با این حال برخی از داروهای بدون نسخه مانند ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم ممکن است به کاهش درد کمک کنند. توصیه می شود قبل از مصرف هر گونه داروی زانو درد با پزشک مشورت کنید.

7.
آیا پیاده روی برای زانو درد خوب است؟

پیاده روی به ساخت ماهیچه ها کمک می کند تا بتوانند فشارها را تحمل کنند و وزن بیشتری را روی خود و مفاصل تحمل کنند. پیاده روی همچنین به کاهش وزن کمک می کند که فشار بدن بر روی زانو را کاهش می دهد و از بسیاری از مشکلات و زانو درد جلوگیری می کند. بنابراین راه رفتن در موارد زانو درد بسیار مهم است اما تنها پس از توصیه پزشک متخصص زانو.

8.
آرتروز زانو چه احساسی دارد؟

در موارد آرتروز زانو مشکلاتی در راه رفتن، خم شدن زانوها وجود دارد و صداهایی مانند صدای کلیک، ساییدن یا ترک خوردن شنیده می شود. درد مفاصل با شدت آن با توجه به آب و هوا با سفتی متفاوت است. درد به آهستگی پیشرفت می کند و گاهی اوقات ممکن است به طور ناگهانی رخ دهد.

9.
چه چیزی باعث درد ناگهانی زانو در هنگام خم شدن می شود؟

درد ناگهانی زانو در هنگام خم شدن می تواند گاهی به دلیل هر گونه نقص وضعیتی یا فشار بر روی عضلات باشد. با این حال چندین بیماری مربوط به زانو درد در هنگام خم شدن وجود دارد که شامل آرتریت همسترینگ، التهاب تاندون چهارسر ران، بورسیت و آسیب به مفصل یا رباط زانو می شود.

10.
چه چیزی باعث درد ناگهانی زانو در هنگام ایستادن می شود؟

اگر فردی در حالت ایستاده درد مبهم یا تیز زانو را تجربه کند، می تواند به دلیل پارگی مزمن دژنراتیو منیسک، آرتروز اولیه یا سندرم کشکک رانی باشد.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

منبع

9  کاری که زانو درد شما را بدتر می کند

زانو درد می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله رگ به رگ شدن زانو و کشیدگی آن، تاندونیت زانو، پارگی رباط زانو یا آسیب غضروف باشد. مهمترین نکته برای درمان زانو درد این است که درد زانوی خود را تشخیص داده و یا توسط دکتر ابراهیم زاده جراح متخصص زانو معاینه شوید. برخی از انواع زانو درد را می توان در خانه با تمرینات خاص و داروهای مسکن کنترل کرد، در حالی که برخی دیگر ممکن است در نهایت نیاز به جراحی زانو داشته باشند.

با این حال، کارهایی وجود دارد که ممکن است در زندگی روزمره خود انجام دهید که می تواند موجب بدتر شدن درد زانو شود. تغییر در شیوه زندگی شما برای محافظت از مفاصل زانو می تواند به شما کمک کند تا درد زانو خود را بدون جراحی مدیریت کنید و حتی تعویض کامل یا جزئی زانو را در آینده به تاخیر بیندازید.

در این مقاله از وبسایت جراح ارتوپد و متخصص زانو دکتر ابراهیم زاده، توضیح می‌دهیم که چه کارهایی ممکن است انجام دهید تا درد زانو خود را بدتر کنید، و چه تغییراتی را می‌توانید برای مراقبت از مفاصل زانو و ایجاد احساس بیشتر در آنها انجام دهید.

1. ورزش بیش از حد، یا ناکافی

مفصل زانو از نظر نیرو می‌تواند چندین برابر وزن بدن ما را تحمل کند. به‌عنوان مثال، زمانی‌که ما درحال راه‌رفتن هستیم، زانو نیرویی معادل سه برابر وزن بدن ما و زمانی که در حال دویدن هستیم، شش برابر بیشتر از وزن بدن ما را تحمل می‌کند.

هنگامی که پایین تنه خود را تحت فشار و نیرو قرار می دهیم، مانند زمانی که از پله ها بالا و پایین می رویم یا از شیب می رویم یا در حال انجام اسکات و لانژ هستیم، زانوهای ما ده برابر وزن بدن ما را تحمل می‌کنند.

اگر زانو درد مزمن داریم، بهتر است مطمئن شویم که ورزشی که می‌کنیم برای حمایت از مفاصل زانو است و همچنین در انجام کارهایی که روی زانو فشار زیادی وارد می‌کند زیاده روی نمی‌کنیم.

چه ورزش هایی می توانند درد زانو را تشدید کنند؟

تشدید کننده ترین فعالیت برای بیماران مبتلا به مشکلات زانو، اسکات و لانچ است که بارها و بارها نیروهای زیادی را به زانو وارد می‌کند.

اسکات و لانچ اغلب برای بیماران با این ایده تجویز می شود که توده عضلانی قوی تر در اطراف زانو درد را کاهش می دهد. با این حال، به ندرت پیش می‌آید که بیماری که می‌تواند راه برود، عضلات اطراف زانویش آنقدر ضعیف باشد که این ضعف یکی از عوامل اصلی درد زانو باشد. بنابراین، بهتر است از تکرار این تمرینات خودداری کنید.

همچنین ایده خوبی است که از تمرینات با ضربه زیاد که پا را به هم می زند، خودداری کنید، مانند دویدن، کیک بوکسینگ و پریدن.

چه ورزش هایی می توانند به پیشگیری یا مدیریت درد زانو کمک کنند؟

پیاده روی یک ورزش عالی است، نه تنها برای زانو، بلکه برای سیستم قلبی عروقی. بسیاری از متخصصان قلب پیشنهاد می‌کنند که پیاده‌روی سریع 30 دقیقه‌ای سه بار در هفته نسبت به تمرینات ورزشی با شدت بالا برای قلب مفیدتر است.

سایر فعالیت های غیر ضربه ای مانند دوچرخه سواری و شنا نیز برای زانو و تناسب اندام کلی مفید هستند.

اگر دوست دارید به باشگاه بروید، دوچرخه ورزشی نیز گزینه‌های بسیار کم تاثیر برای افزایش سلامت قلب و عروق و تناسب اندام و کاهش وزن است، بدون اینکه نیروی اضافی به مفصل زانو وارد شود.

هر ورزشی که تصمیم می گیرید انجام دهید، ابتدا مطمئن شوید که قبل از هر تمرینی پاها و پایین تنه خود را گرم کرده و کشش دهید.

2. رژیم غذایی التهابی

ممکن است تا به حال به این نکته توجه نکرده باشید، اما رژیم غذایی شما می‌تواند عاملی در ایجاد درد زانو شما باشد.

چه غذایی می تواند درد زانو را تشدید کند؟

هنوز شواهد واضحی مبنی بر مضر بودن هر غذا یا ماده خاصی برای درد زانو وجود ندارد. با این حال، برخی از افراد دریافتند که مصرف میوه ها و سبزیجات اسیدی مانند مرکبات و گوجه فرنگی، علائم آنها را بدتر می کند.

همچنین شواهد حکایتی وجود دارد که نشان می دهد غذاهایی که باعث افزایش التهاب می شوند نیز ممکن است درد مفاصل را بدتر کنند. این شامل غذاهای بسیار فرآوری شده است که دارای چربی اشباع شده، نمک و شکر، گوشت قرمز و فرآوری شده، محصولات لبنی و الکل هستند.

چه غذایی می تواند از زانو درد جلوگیری کند؟

مصرف غذاهای ضد التهابی می تواند به کاهش سطح التهاب در بدن کمک کند و به نوبه خود می تواند به کاهش درد زانو که همراه با تورم، قرمزی یا احساس گرما در پوست است کمک کند – همه علائم التهاب هستند.

میوه ها و سبزیجات غیر اسیدی، نان و غلات سبوس دار، پروتئین های گیاهی مانند لوبیا، نخود، عدس و چربی های سالم از ماهی های روغنی، آووکادو، آجیل و دانه ها همگی نمونه هایی از غذاهای ضد التهاب هستند. سعی کنید هر روز تا جایی که ممکن است تعداد آنها را بگنجانید.

آیا اضافه وزن می تواند روی زانوهای من تأثیر بگذارد؟

مهمترین چیز این است که یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید و برای کمک به حفظ وزن سالم از پرخوری خودداری کنید.

3. عدم مصرف مکمل های ویتامین برای کمک به پیشگیری یا مدیریت درد زانو

مکمل های مفاصل که حاوی مواد فعالی مانند گلوکزامین و کندرویتین هستند می توانند برای محافظت از مفاصل مفید باشند.

گلوکزامین و کندرویتین به طور طبیعی در غضروف وجود دارد که حالت بالشتک مانندی در بین مفاصل ایجاد کرده و آنها را روان نگه می دارد و از مالش دردناک استخوان ها به هم جلوگیری می کند.

با این حال، با گذشت زمان، غضروف داخل مفاصل ما، از جمله مفصل زانو، می‌تواند فرسوده یا آسیب ببیند و منجر به درد، ناراحتی و مشکلات حرکتی شود. مصرف مکمل حاوی گلوکزامین و کندرویتین می تواند به جلوگیری از ساییدگی غضروف کمک کند.

مکمل‌های امگا 3 همچنین می‌توانند برای مفاصل مفید باشند، مانند زردچوبه، یک ضدالتهاب طبیعی و قوی که به کاهش درد مفاصل مرتبط با التهاب، مانند آرتریت روماتوئید، کمک می‌کند.

مانند هر مکمل دیگری، مداومت در خوردن مکمل، عنصر کلیدی است. سعی کنید به مدت حداقل سه ماه هر روز تقریباً در همان زمان مکمل مصرف کنید تا ببینید آیا متوجه فوایدی شده اید یا خیر.

4. خوابیدن در وضعیت نامناسب

وزن ما، آنچه برای خوردن انتخاب می کنیم و سطح ورزشی که انجام می دهیم، همگی می توانند روی مفاصل زانو ما تأثیر بگذارند. با این حال، نحوه خوابیدن ما نیز می تواند تأثیر داشته باشد.

  • کدام وضعیت خوابیدن می تواند درد زانو را تشدید کند؟

بیماران مبتلا به آرتریت یا نوع دیگری از زانو درد اغلب متوجه می شوند که اگر به پهلو بخوابند و سطح داخلی هر زانو را لمس کند، باعث دردی می شود که می تواند خواب را مختل کند. بنابراین، اگر درد مداوم در یک یا هر دو زانو دارید، بهتر است از این وضعیت اجتناب کنید.

  • چه وضعیتی برای خوابیدن می تواند به درد زانو کمک کند؟

اگر دوست دارید به پهلو بخوابید، بالش های مخصوصی در دسترس هستند که می توانند بین پاهایی که زانوهای شما را از هم جدا می کنند قرار داده و از تماس مستقیم بین آنها جلوگیری کند.

برخی از شرایط زانو، به عنوان مثال، پارگی غضروف می تواند باعث دردناک شدن زانو در صورت کشیده شدن کامل پا شود. بنابراین، اگر ترجیح می‌دهید به پشت بخوابید، توصیه می‌کنم یک بالش کوچک یا حوله‌ای را زیر زانوی آسیب‌دیده قرار دهید.

5. پوشیدن کفش نامناسب برای حمایت از مفصل زانو

دوره های طولانی ایستادن یا راه رفتن با کفش های خاص می تواند تأثیر منفی بر مفصل زانو بگذارد.

  • چه کفش هایی می توانند درد زانو را تشدید کنند؟

کفش‌های پاشنه بلند که مرکز ثقل پاها و پاها را تغییر می‌دهند، هر کفشی که اندام‌های تحتانی را ناپایدار می‌کند یا کفش‌های نامناسب را ایجاد می‌کند، می‌تواند درد زانو شما را بدتر کند.

  • چه کفش هایی می توانند به پیشگیری و مدیریت درد زانو کمک کنند؟

کفش های تخت، حمایت کننده و مناسب بهترین گزینه برای پیشگیری و مدیریت زانو درد هستند.

اگر روی پیاده‌روهای سخت پیاده‌روی می‌کنید، مانند حین رفت و آمد به محل کار، یک تکیه‌گاه پاشنه سیلیکونی که در داخل کفش‌هایتان قرار می‌گیرد و پاشنه پا را با برخورد پایتان به زمین می‌پوشاند، ایده خوبی است. یا در طول رفت و آمد خود کفش های تخت بپوشید و در صورت تمایل آنها را هنگامی که به محل کار خود رسیدید تعویض کنید.

6. عدم مصرف مسکن برای زانو درد

داروهای مسکن ساده بدون نسخه مانند پاراستامول معمولی می توانند برای زانو درد مفید باشند. رد کردن پاراستامول آسان است زیرا ما تمایل داریم از آن فقط برای درمان سردردهای عجیب و غریب استفاده کنیم.

اما اگر به طور منظم مصرف شود، این مسکن ساده اما موثر و بسیار ایمن می تواند برای دردهای مداوم زانو بسیار مفید باشد. پاراستامول را با صبحانه، ناهار، شام و درست قبل از خواب مصرف کنید تا در هنگام تشدید زانو درد بیشترین فایده را داشته باشید.

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، مانند ایبوپروفن بدون نسخه (یا ناپروکسن یا دیکلوفناک با نسخه) نیز می توانند برای مدیریت درد و کاهش التهاب و تورم بسیار مفید باشند.

آنها را می توان در کنار پاراستامول مصرف کرد. با این حال، اگر برای دوره های طولانی مصرف شود، NSAID ها می توانند باعث آسیب به پوشش معده، کبد و کلیه ها شوند. بنابراین، اگر فکر می کنید ممکن است به طور طولانی مدت به آنها نیاز داشته باشید، باید با احتیاط و با راهنمایی پزشک مصرف شوند.

اگر متوجه شدید که پاراستامول، به تنهایی یا در کنار یک NSAID، به درد زانو کمک نمی کند و همچنان احساس درد و ناراحتی می کنید، می توانید به دکتر ابراهیم زاده جراح ارتوپد و متخصص زانو مشهد مراجعه کنید. وی در صورت لزوم می تواند نوع متفاوتی از تسکین درد مانند کدئین را تجویز کند.

۷. عدم آگاهی از عادات سبک زندگی که می تواند درد زانو را بدتر کند

هنگام نشستن یا رانندگی، پای خود را در زاویه 45 درجه به جای 90 درجه خم کنید (همانطور که ممکن است به طور خودکار با پای چپ خود در هنگام رانندگی ماشین اتوماتیک انجام دهید). همچنین، صندلی خود را طوری تنظیم کنید که پای راست شما در زاویه 90 درجه خم و خمیده تر باشد.

اگر هنگام نشستن دچار زانو درد می‌شوید، مطمئن شوید که زانو در زاویه 45 درجه بنشینید تا 90 درجه یا بیشتر، زیرا این کار نیروی ساکن در سراسر مفصل را کاهش می‌دهد.

همچنین مهم است که اقداماتی را برای جلوگیری از زمین خوردن انجام دهید، مانند مراقبت در هنگام راه رفتن در راهروها و پله ها، روشن نگه داشتن مکان های مشترک در خانه مانند آشپزخانه و راه پله و راهرو ها و استفاده از نرده هنگام بالا و پایین رفتن از پله ها.

۸. عدم استفاده از عصا برای زانو درد

عصایا چیزی شبیه به آن با کمک به کاهش وزن از روی زانوی دردناک شما می تواند مفید باشد. زانوبندها همچنین می توانند در تثبیت زانو مفید باشند.

اگر عصا یا چوب زیر بغلی دارید که برای بدن شما خیلی بلند یا خیلی کوتاه است، ممکن است در نهایت در بازو و لگن نیز درد داشته باشید. بنابراین مطمئن شوید که توسط یک پزشک یا در داروخانه محلی خود به درستی اندازه گیری شده اید. اگر شروع به درد دست یا بازو کردید، تغییر آن به سمت دیگر بدنتان نیز می تواند کمک کننده باشد.

۹. اجتناب از مشاوره و حمایت پزشکی

یکی از دلایل اصلی بدتر شدن درد زانو این است که به سرعت به دنبال مراقبت های پزشکی نباشید.

زمان مناسب برای مشاوره پزشکی زمانی است که احساس می کنید اقدامات محافظه کارانه مانند پرهیز از ورزش که زانوهای شما را تشدید می کند، مدیریت وزن، مصرف مکمل ها و استفاده از مسکن از جمله NSAID دیگر برای تسکین درد شما کارساز نیست.

همچنین اگر زانو درد ناگهانی را تجربه کردید، یا در حین فعالیت بدنی روی آن پیچ خوردید یا روی آن افتادید، باید به دنبال کمک پزشکی باشید.

اگر زمانی احساس کردید که کیفیت زندگی شما در رنج است یا به دلیل درد زانو نمی توانید کارهایی را که از آن لذت می برید انجام دهید، وقت آن است که با دکتر ابراهیم زاده جراح ارتوپد و متخصص زانو مشهد صحبت کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما

جهت تماس با آقای دکتر ابراهیم زاده از راه‌های زیر استفاده کنید

لطفا سوالات خود در مورد جراحی شانه و جراحی زانو را از طریق فرم زیر بپرسید. یا در صورت نیاز با شماره‌های مطب تماس بگیرید و یا به آدرس مطب مراجعه فرمایید.

    آدرس مطب

    مشهد | خیابان کوهسنگی ۹ ساختمان فراز | طبقه هفتم

    آدرس بیمارستان

    مشهد، بیمارستان قائم گروه جراحی ارتوپدی