شایعترین علت درد زانو

شایعترین علت درد زانو

زانو درد می تواند در افراد در هر سنی به دلایل مختلفی رخ دهد. دانستن علت درد زانو می‌تواند به فرد کمک کند تا به دنبال درمان، تسکین علائم و بازیابی تحرک باشد.
زانو مفصل بین استخوان های بالا و پایین ساق پا است. این مفصل به پا این اجازه را می دهد تا خم شود و برای تحمل وزن بدن ثبات را فراهم کند. همانطور که میدانید زانو از حرکاتی مانند راه رفتن، دویدن، خمیدن، پریدن و چرخش پشتیبانی می کند. اما آناتومی زانو به چه صورت است؟

چندین بخش به زانو کمک می کنند تا کار خود را به درستی انجام دهد، از جمله:

  • استخوان ها
  • غضروف
  • ماهیچه ها
  • رباط ها
  • تاندون ها

هر یک از این قسمت ها مستعد بیماری و آسیب هستند و می توانند از جمله علت درد زانو باشند.

ما در این مقاله علت های زانو درد را به پنج دسته تقسیم می‌کنیم:

  1. تروما
  2. عفونت
  3. اختلالات متابولیک
  4. دژنراتیو
  5. اختلالات بافت همبند

ساختار کلی و اجزای زانو، خطر ابتلا به انواع خاصی از آسیب را افزایش می دهد که می تواند باعث درد شود و از عملکرد کامل زانو جلوگیری کند.
آسیب های شایع زانو به دلیل پارگی یکی از سه رباط اصلی زانو رخ می دهد.

  • رباط صلیبی قدامی (ACL)
  • رباط جانبی داخلی (MCL)
  • رباط متقاطع خلفی (PCL)

آسیب به این رباط ها بیشتر در ورزشکاران شایع است.

مردم اغلب با ضربه مستقیم به ناحیه زانو، مانند تصادف اتومبیل یا تکل فوتبال، به PCL آسیب می رسانند. ضربه مستقیم به زانو می تواند منجر به آسیب MCL شود. آسیب های رباط نیز اغلب نیاز به جراحی دارند.
ترومای زانو همچنین می تواند منجر به آسیب در نتیجه کار بیش از حد یا کشش بیش از حد تاندون شود. التهاب، تاندونیت یا پارگی نیز می تواند باعث درد زانو شود. همچنین درگیر شدن در فعالیت هایی که تاندون ها را درگیر می کند می تواند باعث آسیب های تاندون شود، مانند دویدن، پریدن و بلند کردن وسایل سنگین.

تاندونیت کشکک

اصطلاحی است که تحریک و التهاب تاندون کشکک در زانو را توصیف می کند. پارگی شدید تاندون معمولاً نیاز به ترمیم جراحی دارد. اما در موارد با آسیب کمتر، می‌توان با یک تکیه گاه سفت و سخت یا آتل، آن را درمان کرد. آتل، زانو را در یک موقعیت ثابت در طول فرآیند بهبودی ثابت نگه می دارد.

جهت رزرو نوبت برای معاینه حضوری متخصص جراحی زانو مشهد دکتر ابراهیم زاده می‌توانید از طریق شماره‌های 05138541812 و 05138409452 تماس حاصل فرمایید.

بورسیت زانو

آسیبی که بورس ها را ملتهب می کند می تواند منجر به بورسیت شود. بورس ها کیسه های کوچک و پر از مایع هستند که منبع معتبری هستند که قسمت خارجی مفصل زانو را بالشتک می کنند و تاندون ها و رباط ها را به راحتی روی مفاصل می لغزند.

ممکن است ضربه به جلوی زانو باعث آسیب به بورسا شود. از طرفی اگر افراد در طول فعالیت های خود از زانوی خود محافظت نکنند، آسیب های جدی تری نیز به زانو وارد می شود. بورسیت زانو می تواند منجر به درد و سفتی زانو شده که این درد ممکن است شامل تورم و گرما نیز باشد.
اکثر افراد می توانند علائم بورسیت را با درمان و داروهای خوراکی مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) برطرف کنند. درمان می تواند شامل استراحت، یخ، بالا بردن اندام و آتل باشد.

افراد مبتلا به بورسیت جدی ممکن است نیاز به تزریق استروئید داشته باشند. افراد معمولاً برای بهبودی کامل نیازی به جراحی ندارند و معمولاً با مدیریت و درمان مناسب به عملکرد کامل خود دست خواهند یافت.

شکستگی

ضربه ناشی از سقوط یا برخورد می‌تواند باعث شکستگی در استخوان‌های زانو شود. زانو حاوی چندین استخوان است که می‌توانند بشکنند، از جمله کاسه زانو که به نام کشکک نیز شناخته می شود.

افراد مبتلا به پوکی استخوان یا سایر اختلالات دژنراتیو که استخوان‌ها را ضعیف می‌کنند، می‌توانند به سادگی با پایین آمدن از یک مهار به روش اشتباه، زانو خود را بشکنند. شکستگی های جدی نیاز به جراحی زانو دارند، اما برخی از افراد مبتلا به شکستگی زانو فقط به فیزیوتراپی نیاز دارند.

در رفتگی کاسه زانو

برخی از آسیب‌ها می‌توانند باعث خارج شدن کاسه زانو از جای خود شوند.

اغلب، پزشک می تواند کاسه زانو را بدون مشکل جایگزین کنند. برای این کار از اشعه ایکس که می تواند شکستگی هارا در ناحیه تشخیص دهد، کمک گرفته می شود. در این وضعیت، ممکن است فرد مجبور باشد از آتل استفاده کند تا بافت نرم اطراف کشکک بتواند بهبود یابد و قدرت خود را بازیابد. اما گاهی اوقات، برای جلوگیری از دررفتگی بیشتر، فرد نیاز به جراحی دارد.

دررفتگی زانو آسیبی نادر اما خطرناک است و با کاسه زانو دررفته متفاوت است. برای ایجاد این نوع آسیب یک ضربه بسیار قوی لازم است. پزشک باید دررفتگی را درمان کرده و اطمینان حاصل کند که آسیب بیشتری به بقیه بافت ها و مفاصل نرسیده است.. آسیب به رگ های خونی و اعصاب اطراف زانو در این آسیب شایع است و می تواند تهدید کننده اندام های دیگر نیز باشد.

دکتر ابراهیم زاده متخصص جراحی زانو مشهد تقریباً همیشه جراحی را برای ترمیم ساختارهای آسیب دیده در دررفتگی زانو توصیه می کند. بهبودی از دررفتگی کاسه زانو می تواند حدود 6 هفته طول بکشد.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

اختلالات بافت دژنراتیو

اختلالات بافت دژنراتیو یک اختلال شایع زانو است. بیماری دژنراتیو به بیماری هایی گفته می شود که اندام یا بافت ها در طول زمان فرسایش می یابند. آرتروز یکی از این بیماری هاست. آرتروز زانو باعث تخریب غضروف و بافت های اطراف زانو شده و می تواند باعث سفتی و اختلال عملکرد مفصل زانو شود.

البته آرتروز زانو بیشتر در نتیجه افزایش سن رخ می دهد و بیشتر در 10 درصد از مردان و 13 درصد از زنان بالای 60 سال دیده می شود. اگرچه هیچ درمانی برای این بیماری دژنراتیو وجود ندارد، اما افراد می توانند علائم را با ورزش های ملایم و داروهای مسکن کنترل کنند.

آسیب شدید ممکن است به جراحی تعویض مفصل زانو یا سایر اشکال جراحی منجر شود. پزشک متخصص زانو دکتر ابراهیم زاده در ابتدا برای ارزیابی میزان آسیب و تصمیم گیری در مورد بهترین روش درمانی، عکسبرداری با اشعه ایکس را تجویز می‌کند.

اختلالات بافت همبند

آرتریت روماتوئید می تواند یکی از علت های زانو درد باشد. آرتریت روماتوئید (RA) یک اختلال خود ایمنی التهابی است که مفاصل را تحت تأثیر قرار می دهد. در این بیماری سیستم ایمنی به جای عناصر مضر بدن به بافت های مفصلی حمله می‌کند.

برخلاف اختلالات بافت دژنراتیو، آرتریت روماتوئید و سایر اختلالات بافت همبند، پوشش مفاصل را تحت تأثیر قرار می دهند. در نتیجه، تورم دردناک در مفاصل زانو پدید می‌آید. حتی اگر درد فقط در ناحیه زانو رخ دهد، آرتریت روماتوئید می تواند به سایر قسمت های بدن آسیب برساند. اگر فرد تحت درمان قرار نگیرد، آرتریت روماتوئید می تواند منجر به فرسایش استخوان و حتی تغییر شکل مفصل شود.

هیچ درمانی برای آرتریت روماتوئید وجود ندارد، اما گزینه های دارویی و درمانی در دسترس هستند. داروهای غیر استروئیدی، کورتیکواستروئیدها و عوامل بیولوژیکی تعدادی از درمان های ممکن و همچنین داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده این بیماری هستند.

مشکلات متابولیک

تجمع کریستال های اسید اوریک در مفاصل می تواند باعث نقرس شود که یکی از شایع ترین نوع متابولیک است که می تواند زانو را تحت تاثیر قرار دهد. نقرس نوعی آرتریت است و می تواند بسیار دردناک باشد. این بیماری باعث تورم و التهاب در زانو می شود و می تواند دامنه حرکت را در این ناحیه کاهش دهد.
جراح متخصص زانو دکتر ابراهیم زاده اغلب داروهای ضد التهابی یا سایر روش‌های درمانی را توصیه می‌کند که به تجزیه مواد شیمیایی در کریستال‌های نقرس کمک می‌کند.

نقرس کاذب نیز وضعیت مشابهی دارد. نقرس کاذب باعث ایجاد کریستال های حاوی کلسیم در مایع مفصلی می شود که منجر به تورم در زانو می شود و مردم معمولاً این را با نقرس اشتباه می گیرند؛ البته درمان نقرس و نقرس کاذب اغلب مشابه هستند.

عفونت

سلولیت یک عفونت باکتریایی پوستی بسیار جدی است که می تواند زانو و ناحیه اطراف آن را تحت تاثیر قرار دهد. عفونت حتی ممکن است پس از یک خراش ساده روی زانو نیز پدید آید. علائم سلولیت اغلب شامل قرمزی در ناحیه عفونی و پوستی است که در هنگام لمس احساس گرما و حساسیت می کند. در این حالت کمپرس یخ راهی مفید برای تسکین ناراحتی است.
عفونت می تواند به سایر نواحی بدن از جمله غدد لنفاوی و جریان خون سرایت کند. در صورت تاخیر در درمان، سلولیت می تواند تهدید کننده زندگی باشد. بنابراین به هر گونه خراش یا کبودی توجه زیادی داشته باشید، به خصوص اگر به نظر نمی رسد که بهبود یابد.

در بیشتر موارد، فرد می تواند سلولیت را با مصرف آنتی بیوتیک درمان کند. علائم و نشانه ها معمولاً در عرض چند روز پس از درمان ناپدید می شوند. همچنین عفونت ممکن است موجب تورم، درد و قرمزی زانو شود که به آن ارتریت سپتیک گفته می شود.

برخی افراد نیز به تب دچار می‌شوند و اگر آرتریت سپتیک سریعا تحت درمان قرار نگیرند، منجر به عفونی شدن و آسیب بیشتر به غضروف زانو می‌شود.

از یک پزشک متخصص مشورت بگیرید

دکتر ابراهیم زاده متخصص جراحی زانو مشهد با مشاهده علائم درد، تورم و حساسیت به لمس زانو، از شما سوالاتی برای تشخیص بهتر و تعیین نوع درمان زانو درد می پرسد. این سوالات به این صورت هستند:

  • درد کی و چگونه شروع شد؟
  • آیا درد با آسیب وارد شده مرتبط است؟
  • شدت درد چقدر است؟
  • درد در طول زمان چقدر تغییر کرده است؟
  • چه چیزی درد را بدتر می کند و چه چیزی باعث بهبود آن می شود؟
  • چه درمانی تاکنون انجام شده است؟
  • آیا قبلاً این اتفاق افتاده است؟

دکتر ابراهیم زاده ممکن است براساس علائم، یک دوره درمانی مناسب برای علت درد را توصیه کند.

بهترین راه برای شناسایی علت های زانو درد چیست؟

بهترین راه برای مدیریت زانو درد، شناسایی علت آن است که به شرح زیر است:

  • علل متابولیک

آیا سابقه نقرس یا علائمی از جمله کم آبی بدن وجود دارد که می تواند حمله نقرس را تسریع کند؟ اگر تشخیص نقرس دارید، آیا این بیماری را با دارو کنترل می کنید؟ حفظ رژیم غذایی می تواند درد زانو را کاهش دهد.

  • تروما

شما معمولاً از آنچه باعث تروما می شود آگاه خواهید بود، مگر اینکه یک نوع تروما ناگهانی باشد، مانند افزایش ناگهانی و شدید مسافت دویدن.

  • عفونت

آیا مفصل قرمز، داغ یا متورم است؟ آیا بیمار سابقه عفونت در جای دیگر یا سیستم ایمنی ضعیفی دارد؟ افزایش دما نیز نشانه عفونت در زانو است.

  • استئوآرتریت

شروع تدریجی بود یا ناگهانی؟ با OA، درد معمولاً به تدریج ایجاد می شود. وزن بیش از حد بدن یکی از یافته‌های رایج در افراد مبتلا به آرتروز زانو است، بنابراین اگر اضافه وزن دارید، می‌تواند به درد زانو کمک کند.

جهت رزرو نوبت برای معاینه حضوری متخصص جراحی زانو مشهد دکتر ابراهیم زاده می‌توانید از طریق شماره‌های 05138541812 و 05138409452 تماس حاصل فرمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما

ارتباط با دکتر ابراهیم زاده

جهت دریافت نوبت از لینک نوبت‌دهی آنلاین استفاده کنید.

آدرس مطب

مشهد خیابان کوهسنگی ۷ ساختمان فراز طبقه هفتم

تلفن مطب

۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱

آدرس بیمارستان

مشهد بیمارستان قائم گروه جراحی ارتوپدی