درد آرتریت در زانو: علل، علائم، تشخیص و درمان

درد آرتریت در زانو: علل، علائم، تشخیص و درمان

درد آرتریت در زانو یکی از شایع ترین مشکلات زانو است. در واقع، آرتریت علت اصلی ناتوانی میلیون ها نفر در سراسر جهان است. آرتریت به سادگی به معنای “التهاب مفصل” است و با تغییرات دژنراتیو در استخوان ها و غضروف در مفصل زانو مشخص می شود.

آرتریت زانو ممکن است مفصل زانو بین استخوان های ران و ساق پا یا مفصل کشکک رانی بین کاسه زانو و جلوی زانو را درگیر کند. در برخی موارد، آرتریت زانو هر دو مفصل را تحت تاثیر قرار می دهد.

در این مقاله از وبسایت دکتر ابراهیم زاده متخصص ارتوپد با بررسی انواع مختلف آرتریت زانو شروع کرده و در ادامه موارد زیر را بررسی خواهیم کرد:

  • علل شایع و عوامل خطر برای آرتریت زانو
  • علائم رایج و نحوه تغییر آنها
  • مراحل آرتریت و نحوه پیشرفت آن
  • گزینه های درمانی از جمله ورزش، تزریق، بریس و درمان های طبیعی.

آرتریت زانو چیست؟

درد آرتریت در زانو ناشی از آسیب به غضروف و استخوان مفصل زانو است و دو نوع مختلف آرتریت زانو وجود دارد که در اثر ساییدگی یا التهاب ایجاد می شود.

مفصل زانو از سه استخوان ران (ران)، درشت نی (سقف) و کشکک (کاسه زانو) تشکیل شده است که 2 مفصل مجزا را تشکیل می دهند:

  • مفصل تیبیوفمورال: مفصل زانو
  • مفصل پاتلوفمورال: مفصل کاسه زانو

انتهای استخوان های زانو توسط لایه های ضخیمی از غضروف پوشیده شده است.

غضروف ماده ای ضخیم و اسفنجی است که مفصل را می پوشاند و باعث روانکاری و بالش می شود و به زانو اجازه می دهد تا نرم و بدون درد حرکت کند. همچنین به عنوان ضربه گیر عمل می کند و تضمین می کند که نیروهایی که در طول فعالیت های روزانه از زانو عبور می کنند به طور یکنواخت در سراسر مفصل پخش می شوند.

درد آرتریت در زانو زمانی ایجاد می شود که غضروف نازک و فرسوده شود و برجستگی های استخوانی به نام خار ایجاد شود. این منجر به تماس استخوان به استخوان می شود که باعث درد آرتریت زانو، سفتی و التهاب می شود.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

انواع درد آرتریت در زانو

دو نوع اصلی آرتریت در زانو وجود دارد:

  • استئوآرتریت: که در آن تحلیل استخوان وجود دارد
  • آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی): جایی که التهاب در مفصل وجود دارد

آرتروز زانو

استئوآرتریت معمولا به عنوان آرتریت زانو “ساییدگی” شناخته می شود. استئوآرتریت تا حد زیادی شایع ترین علت درد آرتریت در زانو است که تقریباً 16 میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار می دهد. معمولاً استئوآرتریت زانو مرتبط است، اما ناشی از افزایش سن نیست، و بیشتر افراد بالای 65 سال را مبتلا می کند. سایر اصطلاحات رایج مورد استفاده “آرتریت دژنراتیو زانو” یا “آرتروز” هستند.

سطح استخوان ها زیبا و صاف است و با خم شدن و راست شدن زانو، مفصل به راحتی و بدون درد به دلیل بالشتک شدن از غضروف حرکت می کند.

با آرتروز زانو، چند اتفاق می افتد. غضروف نازک می شود و در نتیجه استخوان زیر شروع به ضخیم شدن می کند و استخوان جدیدی را برای محافظت از خود می گذارد. این خارها به سمت بالا می‌چسبند تا سطوح مفصلی دیگر صاف نباشند، بلکه همه ناهموار هستند. آنها به عنوان استئوفیت یا خار استخوان زانو شناخته می شوند.

در نتیجه این تغییرات فضای کمتری بین استخوان ها وجود دارد. این بدان معنی است که با استفاده از زانو، می توانید استخوان را روی استخوان مالش دهید که باعث درد آرتریت در مفاصل زانو می شود. خارهای استخوانی همچنین می توانند میزان حرکت زانو را که منجر به سفت شدن زانو می شود، محدود کند، مشکلی واقعا رایج در آرتریت زانو.

آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی

درد آرتریت روماتوئید در زانو کمتر شایع است و به عنوان یک اختلال التهابی مزمن و سیستمیک طبقه بندی می شود:

  • مزمن = طولانی مدت
  • سیستمیک = در سراسر بدن
  • ملتهب = ورم

آرتریت روماتوئید باعث التهاب و همچنین مایع اضافی در مفاصل می شود و اغلب منجر به تخریب غضروف می شود. مفاصل متورم، دردناک و گرم می شوند و به دلیل سفتی ناشی از حرکت محدود می شود.

تاثیر آرتریت روماتوئید (روماتیسم) بر مفاصل

آرتریت روماتوئید کمتر از آرتروز زانو شایع است و میزان بروز آن در واقع در حال کاهش است. آرتریت روماتوئید در حال حاضر حدود 1 درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد و در زنان سه برابر بیشتر از مردان شیوع دارد.

روماتیسم مفصلی معمولاً در سنین 40-50 سالگی رخ می دهد.

معمولاً تعدادی از مفاصل به خصوص دست، پا و گردن را تحت تأثیر قرار می دهد و درد آرتریت در زانو یک ویژگی شایع است. علائم آرتریت روماتوئید زانو معمولاً ظاهر می‌شوند و از بین می‌روند که به «شعله‌ور شدن» معروف است. یکی از بارزترین ویژگی های آرتریت روماتوئید زانو سفتی مفاصل صبحگاهی است که با حرکت راحت می شود.

مکان های درد آرتریت زانو

درد آرتریت در زانو می تواند در هر دو مفاصل زانو ایجاد شود، گاهی اوقات هر دو:

  1. آرتریت تیبیوفمورال
    آرتریت تیبیوفمورال معمولاً همان چیزی است که مردم در مورد آرتریت زانو صحبت می کنند. این بیماری مفصل تیبیوفمورال را با آسیب به غضروف پوشاننده پایین استخوان ران و بالای استخوان ساق پا درگیر می کند.

درد آرتریت تیبیوفمورال در زانو تمایل دارد تا در عمق مفصل زانو احساس شود و با سفتی، ضعف و تورم زانو همراه باشد. بیشتر بیاموزید >

  1. آرتریت کشکک رانی
    آرتریت پاتلوفمورال زانو
    آرتریت کاسه زانو بر مفصل کشکک رانی، جایی که کاسه زانو با استخوان ران برخورد می کند، تاثیر می گذارد. کشکک در شیار کشکک / تروکلئر در جلوی استخوان ران قرار می گیرد و با حرکت زانو به بالا و پایین می لغزد.

در آرتریت پاتلوفمورال، غضروف پشت کاسه زانو و غضروف پوشاننده شیار کشکک آسیب می بیند. دردی که در قسمت جلوی زانو احساس می شود با فعالیت هایی مانند بالا رفتن از پله ها، بلند شدن از حالت نشستن و چمباتمه زدن بدتر می شود.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

چگونه می توانم آرتروز زانو را درمان کنم؟

در حالی که هیچ درمان قطعی برای درد آرتریت در زانو وجود ندارد، کارهای زیادی می توان برای کمک به کاهش درد و بهبود عملکرد مانند تمرینات، تزریق، زانوبند و فیزیوتراپی انجام داد. در ادامه توضیحات در مورد درد آرتریت، مقالات زیر از وبسایت دکتر ابراهیم زاده متخصص ارتوپدی می تواند به درمان درد زانو شما کمک کند:

منبع

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما

جهت تماس با آقای دکتر ابراهیم زاده از راه‌های زیر استفاده کنید

لطفا سوالات خود در مورد جراحی شانه و جراحی زانو را از طریق فرم زیر بپرسید. یا در صورت نیاز با شماره‌های مطب تماس بگیرید و یا به آدرس مطب مراجعه فرمایید.

    آدرس مطب

    مشهد | خیابان کوهسنگی ۹ ساختمان فراز | طبقه هفتم

    آدرس بیمارستان

    مشهد، بیمارستان قائم گروه جراحی ارتوپدی