پارگی رباط صلیبی قدامی ACL

پارگی رباط صلیبی قدامی ACL

چگونه تشخیص دهیم که ACL خود را پاره کرده‌ایم؟ آیا درمان پارگی رباط صلیبی زانو نیاز به عمل جراحی دارد؟ تمام آنچه که باید در مورد ترمیم رباط صلیبی زانو بدون جراحی بدانید را در این مقاله برایتان آورده‌ایم.

رباط صلیبی قدامی چیست؟ (ACL)

زانو دارای چهار رباط اصلی است و این رباط ها عبارتند از:

  • رباط صلیبی قدامی (ACL)
  • رباط صلیبی خلفی (PCL)
  • رباط جانبی داخلی (MCL)
  • رباط جانبی جانبی (LCL)

رباط صلیبی قدامی (ACL) از استخوان ران (فمور) تا استخوان ساق پا (درشت نی) امتداد می یابد و حرکت رو به جلو و چرخشی زانو را محدود می کند. این یک تثبیت کننده کلیدی در زانو است. از دو دسته رباط مجزا تشکیل شده است که شامل رباط داخلی قدامی و جانبی خلفی است. ACL از حرکت بیش از حد رو به جلو و چرخشی جلوگیری می کند.

چه چیزی باعث پارگی رباط صلیبی زانو می‌شود؟

ضربه به صورت مستقیم، غیر مستقیم و غیر تماسی

ACL شایع‌ترین رباط آسیب دیده در بدن است و سه علت اصلی برای پارگی ACL وجود دارد.

تماس مستقیم

یک فرد یا جسم مستقیماً به زانو ضربه می زند. این امر در بسیاری از ورزش ها به ویژه فوتبال و فوتسال رایج است.

تماس غیر مستقیم

یک فرد یا جسم به قسمتی از بدن به غیر از خود زانو برخورد می کند و باعث می شود که نیروهایی بیش از حد به زانو منتقل شود. به‌عنوان مثال می‌توان به بسکتبال و هنرهای رزمی اشاره کرد.

بدون تماس

به‌عنوان مثال می‌توان به کشش بیش از حد زانو، فرود نادرست، توقف ناگهانی، و چرخش با پا به صورت محکم اشاره کرد. مکانیسم های غیر تماسی 60 تا 70 درصد از آسیب های ACL را تشکیل می دهند.

علائم پارگی ACL چیست؟

چگونه تشخیص دهیم که ACL خود را پاره کرده‌ایم؟ علائم و نشانه های متعددی از پارگی ACL وجود دارد. علائم ممکن است برای هر بیمار بر اساس شدت پارگی متفاوت باشد. شایع ترین علائم عبارتند از:

  • تق تق زانو با صدای بلند
  • درد شدید
  • تورم سریع
  • کاهش دامنه حرکتی
  • خالی کردن زانو
  • مشکل یا ناتوانی در راه رفتن یا ایستادن
  • عقب زدگی زانو

درصورتی‌که زانویتان درد می‌کند و یا نیاز به دکتر جراح زانو دارید، می‌توانید از طریق شماره‌های 05138541812 و 05138409452 با مطب دکتر ابراهیم زاده، متخصص جراحی زانو تماس حاصل فرمایید.

انواع جراحی بازسازی رباط صلیبی چیست؟

جراحی ACL یک جراحی بزرگ است که شامل بریدن ACL پاره شده و جایگزینی آن با یک پیوند جدید است. پیوند جدید چیست؟ پیوند جدید بافتی است که از محلی گرفته شده است که در محل دیگری در بدن استفاده می شود. خود پیوندها رباط نیستند، بلکه تاندون هایی هستند که از نواحی دیگر بدن گرفته شده‌اند. در جراحی رباط صلیبی زانو از چند نوع پیوند مختلف استفاده می‌شود. این پیوندها عبارتند از:

  • پیوند تاندون همسترینگ

همسترینگ عضله بزرگ پشت ران است.

  • پیوند تاندون کشکک:

تاندون کشکک تاندون بزرگی در جلوی زانو است که کلاهک زانو را به ساق پا متصل می‌کند.

  • پیوند تاندون چهار سر ران

چهار سر ران عضله بزرگ جلوی ران است.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

عوارض جراحی رباط صلیبی زانو

جراحی ACL زانو  یک جراحی بزرگ است که در بیمارستان یا مرکز جراحی سرپایی توسط بیهوشی عمومی یا بلوک نخاعی همراه با آرامبخش انجام می‌شود. چندین عارضه احتمالی در ارتباط با جراحی ACL وجود دارد. رایج ترین عوارض آن شامل:

  • پاره شدن پیوند
  • بی ثباتی زانو
  • کاهش عملکرد
  • افزایش خطر آرتریت زانو

قرار دادن گرافت در زمان جراحی می تواند چالش برانگیز باشد. در بسیاری از موارد، پیوند کاشته شده بیش از حد شل است که باعث بی ثباتی می شود و غضروف و منیسک را در معرض خطر آسیب های اضافی قرار می دهد. برعکس، اگر پیوند خیلی سفت باشد، نیروهای بیش از حد می تواند منجر به شکستگی غضروف و شروع آرتریت شود.

  • پیوند رباط صلیبی زانو رشد نمی‌کند

به ویژه در بیماران جوانی که رشدشان تمام نشده است، جراحی ACL می تواند مشکل ساز باشد. پیوند تاندون نمی‌تواند رشد کند. با ادامه رشد کودک، هم استخوان ران و هم استخوان ساق پا بلند می شوند. فضای بین دو استخوان نیز افزایش می یابد. این می تواند رشد مناسب مفصل زانو و عملکرد و عملکرد آینده زانو را به خطر بیندازد و نیاز به جراحی های اضافی برای بیمار شود.

درصورتی‌که زانویتان درد می‌کند و یا نیاز به دکتر جراح زانو دارید، می‌توانید از طریق شماره‌های 05138541812 و 05138409452 با مطب دکتر ابراهیم زاده، متخصص جراحی زانو تماس حاصل فرمایید.

در نتیجه

رباط صلیبی زانو یک تثبیت کننده کلیدی در زانو است. این عضو به علت استعداد در آسیب به دلیل تماس مستقیم، تماس غیر مستقیم و علل دیگر بسیار حساس است. حال چگونه تشخیص دهیم که رباط صلیبی خود را پاره کرده ایم؟ علائم و نشانه های پارگی رباط صلیبی زانو شامل صدای بلند، درد شدید، تورم سریع، بی ثباتی و مشکل در راه رفتن یا ایستادن است. تصویر ام آر آی بهترین راه برای برای تشخیص آسیب به رباط صلیبی زانو است. طبق گفته دکتر ابراهیم زاده جراح زانو مشهد، جراحی بهترین گزینه نیست زیرا دارای عوارض متعددی است که شامل پارگی مجدد، بی ثباتی زانو، کاهش عملکرد و خطر ابتلا به آرتریت می شود.

اگر شما یا یکی از عزیزانتان دچار آسیب ACL شده‌اید بدانید که درمان‌های موثری برای پارگی رباط صلیبی زانو بدون جراحی وجود دارد. سلول‌های بنیادی خود شما، زمانی که دقیقاً در ناحیه آسیب‌دیده تزریق می‌شوند، می‌توانند باعث افزایش جریان خون و بهبودی شوند. همچنین جراحی خطرات و عوارض قابل توجهی به خصوص در ورزشکاران جوان دارد.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

عوارض عمل نکردن به موقع رباط صلیبی

شما بیشتر مستعد پارگی رباط صلیبی قدامی (پارگی ACL در هنگام انجام فعالیت‌های سخت( هستید. آسیب دیدن ACL  در اثر انجام ورزش‌های شدید می‌تواند منجر به پارگی مینیسک شود و این عارضه می‌تواند منجر به درد طاقت فرسا زانو شود. پارگی ACL را می توان به صورت جراحی یا غیرجراحی (با فیزیوتراپی و سایر گزینه‌ها) درمان کرد اما اکثر مردم جراحی را انتخاب می کنند.

اگر از پارگی ACL رنج می برید و مطمئن نیستید که آیا باید جراحی را انتخاب کنید یا راه های غیر جراحی، مقاله را تا انتها بخوانید.

معایب درمان پارگی ACLبدون عمل جراحی

اگر درد و تورم در زانوی خود دارید و می ترسید که ACL شما پاره شده باشد، زانوی شما باید توسط دکتر ابرهیم زاده فوق تخصص زانو معاینه شود تا وضعیت شما تشخیص داده شود.

همچنین ممکن است از سایر آسیب‌های مرتبط با رباط یا منیسک رنج ببرید. پس از تشخيص، دکتر براهیم زاده به گذاشتن يخ روی زانو و استراحت دادن به ناحيه آسيب ديده را توصيه می كند. اگر برای معاینه نروید یا توانبخشی را به تعویق بیندازید و به همان فعالیت ادامه دهید، وضعیت زانو شما می‌تواند بدتر شود. پس از مشاوره، درصورت تشخیص پارگی ACL، باید در اسرع وقت برای درمان مراجعه کنید.

چندین طرح درمانی وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند تا از شر درد مداوم خلاص شوید، به‌عنوان مثال؛

  • پیروی از پروتکل‌های توانبخشی
  • درمان‌های پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)
  • درمان با سلول‌های بنیادی  BMAC، MSCs
  • جراحی بازسازی  ACL

جراحی زانو یک بازوی حیاتی در بین این گزینه هاست و از آسیب های بیشتر به مفصل زانو جلوگیری کرده و موجب ثبات زانو می شود.

بر اساس تحقیقات، بیمارانی که در ابتدا توانبخشی را امتحان می‌کنند، به ویژه آنهایی که می‌خواهند سبک زندگی فعالی داشته باشند، ممکن است به دلیل احساس درد شدید، باز هم تحت عمل جراحی قرار گیرند. ورزشکاران جوان و بیماران با فعالیت های بدنی زیاد، باید بازسازی ACL را برای جلوگیری از آسیب به منیسک در نظر بگیرند.

ممکن است برای بررسی عمل و بهبود آن به زمان بیشتری نیاز داشته باشید. در این مدت می توانید درمان‌‌های غیر جراحی را انتخاب کنید. در هر صورت، باید از اثرات طولانی مدت پارگی ACL بدون جراحی آگاه باشید. این به شما کمک می‌کند تا تصمیمات آگاهانه خوبی برای سلامتی خود بگیرید. موارد زیر می‌تواند از معایب عدم جراحی برای پارگی ACL باشد:

احساس بی‌ثباتی

اگر دچار پارگی ACL شده باشید، شرکت در ورزش، اشتغال و فعالیت‌هایی که نیاز مستمر به زانو دارند، محدود می‌شود. قدرت و ثبات زانوی شما احتمالاً محدود خواهد شد و از شرکت در ورزش و فعالیت‌های مرتبط با شغلی که نیاز به چرخش، پرش و فرود سریع دارند، جلوگیری می‌کند. در هر صورت، انجام این موارد باعث می‌شود زانوی شما ناپایدار یا متورم شود. بعید است که زانو حرکات محکم و تغییر جهت سریع را تحمل کند.

درصورتی‌که زانویتان درد می‌کند و یا نیاز به دکتر جراح زانو دارید، می‌توانید از طریق شماره‌های 05138541812 و 05138409452 با مطب دکتر ابراهیم زاده، متخصص جراحی زانو تماس حاصل فرمایید.

خطر پارگی مینیسک

در صورت پارگی ACL و عدم انجام عمل جراحی، خطر آسیب به منیسک، غضروف و سایر رباط‌های زانو تشدید می‌شود. هرچه بیشتر برای دریافت مراقبت صبر کنید، ممکن است صدمات شما بیشتر شود. مهمتر از آن، حتی اگر منیسک شما در اولین حادثه‌ای که منجر به پارگی ACL شما شد سالم بود و آسیبی ندید، در صورت ادامه فعالیت یا به تعویق انداختن درمان، آسیب قابل توجهی به آن وارد می‌شود.

هنگامی که ACL ضعیف است و نمی‌تواند کار خود را انجام دهد، زانو حرکات غیرطبیعی بیشتری را متحمل می‌شود و منیسک باید در تلاش برای حمایت بیشتر، فشار بیشتری را تحمل کند. در نتیجه، آسیب مینیسک ناشی از پارگی ACL درمان نشده شایع است. آسیب منیسک عواقب بیشتری دارد، از جمله خطر بالاتر ابتلا به آرتروز.

خطر ابتلا به آرتروز

با آسیب دیدن مینیسک زانو و پارگی ACL، خطر ابتلا به آرتروز زانو افزایش می یابد. به این منظور برای جلوگیری از ابتلای بیماران به آرتروز و ایجاد ثبات در مفصل زانو، جراحی ACL زانو مورد توجه خاصی قرار می‌گیرد. در غیر این صورت، بیمار با آسیب دیدن و نازک شدن غضروف و ایجاد خار استخوانی مواجه شده و در عین حال ممکن است دچار پارگی مینیسک هم شود.

بی‌ثباتی طولانی مدت در زانو

آیا می‌دانید اگر ACL پاره‌شده درمان نشود چه اتفاقی می‌افتد؟ شما در خطر ابتلا به درد مزمن زانو و بی‌ثباتی زانو هستید. برای دریافت درمان مناسب برای درمان بی ثباتی، جراحی زانو اولین انتخاب شما خواهد بود. یا ممکن است لازم باشد سرگرمی‌های خود را تغییر دهید و شرکت در ورزش‌های شدید را متوقف کنید تا با بی‌ثباتی مداوم مقابله کنید.

درد و تورم مکرر

پس از پارگی ACL، استفاده مداوم از زانو باعث تشدید درد و تورم زانو می‌شود. در این حالت شما به التهاب مداوم زانو کمک می‌کنید و رباط زانو همچنان رو به زوال است. اگر آسیب به زانو بیشتر شود، راه بهبودی زانو شما سخت‌تر و طولانی‌تر خواهد شد.

تاثیر در ورزش و تفریح

باید به این نکته توجه داشته باشید که ACL به‌دلیل اینکه خون‌رسانی ضعیفی دارد، به خوبی و خود به خود ترمیم نمی‌شود. در این حالت شما نیاز به جراحی ACL دارید تا به زانوی خود کمک کنید که سلامت کامل خود را بازیابد.

عدم قطعیت با درمان‌های غیر جراحی

بسیاری از بیمارانی که جراحی را انتخاب نمی‌کنند تحت فیزیوتراپی قرار می گیرند. هدف فیزیوتراپی کاهش درد و تورم، بازگرداندن قدرت و تحرک است. با این حال، زانو بدون رباط صلیبی قدامی باقی می‌ماند. با درمان‌های غیر جراحی، زانوی آسیب دیده ACL ممکن است هرگز عملکرد کامل خود را بازیابی نکند. درنتیجه، بیمار هرگز اعتماد کاملی به بازگشت به سطح ورزشی قبلی را نخواهد داشت. بنابراین، اگر می‌خواهید به زندگی فعال خود بازگردید، جراحی بسیار توصیه می شود.

ادامه دادن سطح ورزشی بالا در هنگام آسیب بهACL،  منجر به آسیب دائمی به زانو می‌شود که نیاز به درمان طولانی مدت دارد. چه جراحی را انتخاب کنید یا نه، بهتر است در هر صورت با دکتر ابراهیم زاده فوق تخصص زانو مشورت کنید.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

منبع

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما

جهت تماس با آقای دکتر ابراهیم زاده از راه‌های زیر استفاده کنید

لطفا سوالات خود در مورد جراحی شانه و جراحی زانو را از طریق فرم زیر بپرسید. یا در صورت نیاز با شماره‌های مطب تماس بگیرید و یا به آدرس مطب مراجعه فرمایید.

    آدرس مطب

    مشهد | خیابان کوهسنگی ۹ ساختمان فراز | طبقه هفتم

    آدرس بیمارستان

    مشهد، بیمارستان قائم گروه جراحی ارتوپدی