درمان درد شانه و کتف

درمان درد شانه و کتف

علت درد شانه چیست؟ آیا درد در ناحیه شانه نشان از بیماری خاصی دارد؟ درمان درد شانه به چه صورت است؟ در ادامه با وبسایت دکتر محمد حسین ابراهیم زاده، فوق تخصص جراحی شانه و زانو در مشهد همراه باشید.

علت درد شانه و درد دست

بیشتر دردهای شانه ارتباطی با مفصل شانه ندارند. این دردها معمولا از ناحیه گردن، قفسه سینه و یا بازو به‌شانه منتقل می شوند. مفصل شانه را در اصطلاح علمی به آن گوی و شانه می گویند زیرا سر استخوان بازو همانند گوی بوده و قسمت زیرین کتف مانند کاسه ای است که گوی را در بر گرفته است. همانطور که میدانید، مفصل شانه جزو پر تجرک ترین مفاصل بدن است و در این مفصل بیشتر از بافت های نرم عضلات تشکیل شده است؛ به همین دلیل است که بیشتر در معرض دررفتگی قرار دارد. معمولا دردهایی که در قسمت هایی مانند قفسه سینه و استخوان بازو باشد را دردهای مربوط به شانه می‌دانند.

علت درد شانه

انواع درد شانه

در این قسمت به دلایل مختلفی که موجب بروز درد شانه می شوند را بیان می کنیم.

شانه یخ زده

شانه یخ زده یک بیماری ناشناخته است که عموما بین افراد در سنین 30 تا 60 سال رخ می دهد و در زنان نسبت به مردان شایع تر است. این بیماری موجب ایجاد درد و خشکی در محدوده حرکت در قسمت شانه می‌شود. شانه یخ زده معمولا بدون علت خاصی شروع شده و به مرور به شدت‌درد افزوده می شود. مشکلاتی که شانه یخ زده برای فرد بیمار ایجاد می کند عبارتند از:

  • درد در حین حرکت
  • درد در زمان استراحت
  • دردهای شبانه
  • درد در عضلات گردن و پشت شانه

تاکنون علت این بیماری مشخص نشده است اما عواملی موجب بروز این بیماری می شوند، از جمله:

  • ضربه به شانه
  • جراحی مفصل شانه
  • مشکل تیروئید
  • بیماری پارکینسون
  • بیماری قلبی
  • اختلالات هورمونی
  • دیابت

از علائم و نشانه‌های این بیماری می‌توان به ناتوانی در حرکت و دردشدید در ناحیه شانه اشاره کرد. داشتن تمرینات کششی و حفظ وضعیت صحیح بدن در هنگام نشستن و راه رفتن جزو کارهایی است که می توان از بروز این بیماری جلوگیری کرد.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

التهاب و پارگی تاندون‌ها

پارگی و التهاب تاندون ها می تواند در هر سنی رخ دهد. مخصوصا در جوانان به دلیل آسیب های ورزشی و استفاده بیش از حد از شانه، شایع تر است. در افراد مسن نیز به‌دلیل کاهش خون‌رسانی و ضربه واردشده به شانه، التهاب و تورم رخ می‌دهد.

سندرم گیر افتادگی عضلات در سرشانه

در این سندرم عضلات در زیر قوس استخوان کتف محبوس‌شده و در نتیجه با کاهش خونرسانی به تاندون‌ها مواجه می‌شویم. سندرم گیر افتادگی عضلات در سرشانه معمولا در حالی سنین 20 تا 40 سالگی شایع تر است.

دیسک گردن

بیرون زدگی دیسک گردن و هرگونه آسیب به مهره های گردن نیز می تواند از عواملی باشد که موجب درد شانه و بی‌حسی دست شود.

سکته مغزی

درد شانه در افرادی که دچار سکته مغزی می شوند بسیار شایع است.

استفاده مکرر

در صورتی که از شانه خود در جهتی خاص و به صورت مکرر استفاده می کنید، باید بدانید که در طولانی مدت دچار اسیب به تاندون ها و شانه خود می شوید. ساییگی و آرتروزشانه، بیماری های روماتیسمی و انواع شکسگی ها نیز می تواند از جمله عوامل احساس‌درد در این ناحیه باشند.

درد شانه و درمان آن

درد در شانه راست معمولا شایع تر از درد در شانه‌چپ است. شاید این موضوع به این علت باشد که افراد بیشتر راست دست بوده و بیشتر از دست راست خود استفاده می کنند. درد شانه راست می تواند نشان بیماری قلبی و بیرون زدگی دیسک باشد.
درد شانه چپ نیز می تواند نشانه‌ای از آسیب به عضلات، تاندون ها و استخوان‌شانه بوده و یا مربوط به قلب یا آئورت باشد.

در صورتی که نیاز به مشاوره در مورد جراحی شانه دارید، می‌توانید از طریق شماره‌های 05138541812 و 05138409452 با مطب دکتر ابراهیم زاده، متخصص جراحی شانه تماس حاصل فرمایید. یا از طریق این لینک به صورت آنلاین نوبت بگیرید.

درد شانه در محل کار

درد شانه در محل کار

هنگامی که به درد شانه در محل کار فکر می کنید، ممکن است به مشاغل سخت فیزیکی مانند ساخت و ساز فکر کنید. در واقع، بلند کردن مکرر اجسام سنگین ممکن است به مرور زمان باعث درد یا آسیب شانه شود. اما کار اداری نیز می تواند تاثیر گذار باشد.

بسیاری از ما هر روز ساعت‌ها را به صفحه‌نمایش رایانه‌مان خیره می شویم. مشکل این است که نشستن یا ایستادن نادرست و ساعت های متوالی ممکن است باعث مشکلات شانه شما شود.

در اینجا چند نکته وجود دارد که ممکن است به کاهش یا جلوگیری از درد شانه شما در محل کار کمک کند:

کاهش یا جلوگیری از درد شانه در محل کار

در یک وضعیت طبیعی بنشینید یا بایستید. چه در مقابل کامپیوتر خود بنشینید و چه بایستید، بدن شما باید در وضعیت طبیعی و آرام قرار گیرد. این بدان معناست که میز خود را حتی با آرنج یا زیر آرنج خود نگه دارید – نمی خواهید در تمام طول روز شانه های خود را بالا بیاندازید زیرا میز شما خیلی بلند است.

وضعیت بدن را خوب حفظ کنید. در حین کار با رایانه از وضعیت بدن خود آگاه باشید و هدف خود را برای داشتن وضعیت بدنی خوب داشته باشید. اگر نشسته اید، سعی کنید این مراحل را به خاطر بسپارید:

موقعیت خود را تغییر دهید

برخی از افراد مجبورند چند ساعت بایستند یا چندین ساعت بنشینند. در این حالت خستگی در بدن شما باقی می ماند و موجب درد در طولانی در بدن شما می‌شود.

استراحت کنید

استراحت نه تنها از نظر جسمی، بلکه از نظر روحی نیز به شما کمک می کند. سعی کنید هر روز کاری چند بار به مدت 5 یا 10 دقیقه از صفحه کامپیوتر خود جدا شوید و در ساختمان اداری خود قدم بزنید یا چند حرکت کششی انجام دهید.

چند تمرین برای درمان درد شانه در محل کار وجود دارد:

شانه های خود را به سمت گوش های خود بالا بیاورید، این وضعیت را برای چند ثانیه نگه دارید و شانه های خود را به سمت پایین پایین بیاورید.
بازوهای خود را جلوی بدن خود بیاورید و انگشتان خود را قفل کنید. سپس دست‌هایتان را جلوی بدنتان دراز کنید و مچ‌هایتان را طوری بچرخانید که نوک انگشتانتان رو به بدنتان باشد و این حالت را برای ۱۰ تا ۱۵ ثانیه حفظ کنید.
چند بار استراحت در طول روز می تواند به شما تقویت جسمی و روحی لازم برای داشتن یک روز کاری پربار و راحت را بدهد.

عادات خود را خارج از کار در نظر بگیرید

کاری که وقتی در دفتر نیستید انجام می دهید می تواند بر شانه های شما نیز تأثیر بگذارد. شاید شما به‌تازگی یک برنامه ورزشی جدید را شروع کرده‌اید یا شدت تمرین فعلی خود را افزایش داده‌اید. این ممکن است شما را با دردهای عضلانی طولانی مدت مواجه کند.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

شاید شما مشکل برعکس داشته باشید!

تمام روز در محل کار می نشینید و سپس به خانه می آیید و بیشتر می نشینید، مثلاً جلوی تلویزیون. در این شرایط، برخی ورزش ها ممکن است کمک کننده باشد. به عنوان مثال، شرکت در یک کلاس یوگا ممکن است به ساخت ماهیچه های شما در قسمت مرکزی بدن کمک کند، که می تواند به وضعیت بدن شما کمک کند.

گاهی اوقات گوش‌دادن به بدن و انجام چند حرکت ساده تمام چیزی است که برای جلوگیری از درد شانه در محل‌کار نیاز دارید.

شانه درد در هنگام ورزش

شانه درد در هنگام ورزش

هیچ چیز برای یک ورزشکار ناامیدکننده تر از نشستن مصدوم در کنار زمین و تماشای رقابت دیگران نیست. اگرچه هیچ راه ساده‌ای برای جلوگیری از بروز درد شانه وجود ندارد، چند نکته وجود دارد که ممکن است به جلوگیری از شروع یا بدتر شدن این درد کمک کند.

عوامل بهبود دهنده شانه درد

  • استراحت کنید

اگر در طول فعالیت‌های خاصی، مثلاً هنگام شنا، متوجه درد شانه شدید، آن فعالیت را برای مدتی متوقف کنید و یک ورزش جایگزین پیدا کنید، مانند دوچرخه‌سواری ثابت. انجام این کار می تواند به شانه شما زمان لازم برای استراحت و بهبودی بدهد و در عین حال تناسب قلبی عروقی شما را حفظ کند..

در عین حال، تمام حرکات شانه را حذف نکنید. این به این دلیل است که شما نمی خواهید در اثر استفاده نکردن از شانه، دچار شانه سفت شوید. انجام برخی حرکات کششی ملایم در هنگام درد در بازوی توصیه می شود..

  • وضعیت خواب خود را تغییر دهید

اگر متوجه درد در شانه راست خود شدید، به پهلوی راست نخوابید. سعی کنید به جای آن به پهلوی چپ یا پشت بخوابید. اگر به پشت خوابیدن شانه شما را تحریک می کند، سعی کنید بازوی خود را با یک بالش بالا نگه دارید..

  • شانه و بازو را گرم کنید
شانه درد هنگام شنا کردن

 ورزش کردن هنگامی که عضلاتتان سرد است اصلا ایده خوبی نیست. قبل از تمرین سرویس والیبال یا شنا، بدن خود را با ورزش ملایم گرم کنید. به عنوان مثال با چند دقیقه راه رفتن را شروع کنید و به تدریج به دویدن برسید. انجام این کار ضربان قلب و دمای بدن شما را افزایش می دهد و مایع سینوویال (روان کننده) را در مفاصل شما فعال می‌کند. به عبارت دیگر، یک گرم کردن ملایم بدن شما را برای تمرین شدید بعدی آماده می‌کند.

  • استقامت خود را افزایش دهید

این ایده خوبی است که به مرور زمان استقامت خود را افزایش دهید. اگر چند هفته یا چند ماه از ورود شما به زمین تنیس می گذرد، مدت زمان کوتاهی را در نظر بگیرید – شاید فقط 20 دقیقه برای شروع – و مدت زمان بیشتری را برای بازی افزایش دهید. در دام انجام‌دادن کارها در زمان کم، به‌خصوص زمانی که بدنتان به‌آن عادت ندارد، نیفتید.

  • قدرت شانه خود را افزایش دهید

 تقویت عضلات شانه می تواند به حمایت و تثبیت مفصل شانه کمک کند. این به نوبه خود ممکن است از آسیب های دردناک مانند دررفتگی شانه جلوگیری کند، یعنی زمانی که توپ شانه شما از حفره خود خارج می شود..

قبل از شروع یک برنامه تقویتی با دکتر ابراهیم زاده متخصص شانه مشهد صحبت کنید. او می توانند تمریناتی را برای انجام پیشنهاد دهند یا ممکن است کار با فیزیوتراپیست را توصیه کنند..

  • کارهای غیر تکراری انجام دهید

برخی از ورزش ها به دلیل حرکات تکراری و بالای سر، به ویژه بر روی شانه فشار وارد می کنند. بنابراین ممکن است بخواهید در مورد تمرینات متقابل فکر کنید. به عنوان مثال، اگر شناگر هستید، برخی از تمرینات شنای خود را با دویدن یا دوچرخه سواری جایگزین کنید تا استرس روی شانه خود را کاهش دهید و در عین حال از نظر بدنی سالم بمانید.

از طرف دیگر، اگر یک نقاش یا کارگر ساختمانی هستید (دو شغلی که معمولاً با حرکات تکراری و بالای سر مرتبط است) با رئیس خود صحبت کنید و بپرسید که آیا کارهای غیر تکراری دیگری وجود دارد که بتوانید انجام دهید؟

مهمتر از همه، به بدن خود گوش دهید. ممکن است لازم باشد برخی از تنظیمات را در تمرین یا روال روزانه انجام دهید تا از آسیب بیشتر در در شانه و بازو جلوگیری کنید. همچنین اگر فکر می کنید آسیب جزئی به شانه تان وارد شده می توانید با مشاوره زود هنگام با دکتر ابراهیم زاده متخصص شانه، به جلوگیری از آسیب های بیشتر به شانه کمک کنید.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

درمان شانه درد و دست درد

برای درمان درد شانه ابتدا دکتر ابراهیم زاده فوق تخصص جراحی شانه مشهد با توجه به میزان‌درد و همچنین عامل ایجاد درد ممکن‌است از روش‌های مختلفی براساس نیاز بیمار بهره‌بگیرد. در ادامه برخی از این روش‌ها را شرح می‌دهیم.

دارو درمانی

پزشک شما ممکن است براساس علائم و نتایج آزمایشات، برای شما برخی از داروهای ضدالتهاب و مسکن را تجویز کند. از پرمصرف ترین داروها برای تسکین درد شانه را می توان آسپرین، ایبوپروفن و دیکلوفناک نام برد. حتی ممکن است داروهایی که به صورت پماد و یا کرم دست ساز هستند در درمان پیچ خوردگی، التهاب و شیدگی تاندون ها تجویز شوند.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی می‌تواند به کاهش درد و التهاب و بهبود حرکات‌شانه کمک کند و از جمله از روش های متداول درمان شانه است. این روش می‌تواند به کاهش‌درد و التهاب و بهبود حرکات‌شانه کمک‌کند.

درصورتی که درد شانه آنقدر جدی نبوده که فرد را از انجام امور روزمره بازدارد، درمان های خانگی نیز می‌توانند مفید واقع شوند. استراحت‌کردن، مصرف‌مسکن، کیسه آب سرد یا گرم و ثابت‌نگهداشتن عضو با بستن آتل نیز می‎‌توانند به بهبود درد کمک کنند. همچنین ماساژ با انواع روغن‌ها مانند روغن سیاه‌دانه نیز می‌تواند مفید باشد.

تزریق دارو

در صورتی که فرد با استراحت خانگی، مصرف دارو و یا فیزیوتراپی همچنان درد داشته باشد، بنا به تشخیص پزشک می‌توان از تزریق کورتیزون و اوزون درمانی هم استفاده کرد. کورتون ها داروهایی ضد التهاب و ضد درد بیار قوی هستند که موجب کاهش تورم و التهاب می شوند. باید به این نکته مهم توجه داشت که استفاده بیش از حد این داروها می تواند سبب ضعف عضلات و تاندون ها شود.

جراحی شانه

جراح شانه دکتر ابراهیم زاده

آخرین روش درمان برای درد شانه، جراحی شانه است. درصورتی‌که از هیچ یک از مراحل درمانی که در بالا توضیح داده‌شد، بهبود کامل حاصل نشد، جراحی توسط پزشک متخصص دکتر ابراهیم زاده، فوق تخصص جراحی شانه پیشنهاد می‌شود. در مواردی همچون پارگی کامل، در رفتگی های مکرر و شکستگی پزشک متخصص بالاجبار از روش های جراحی برای درمان استفاده می کند. از جمله روش های جراحی شانه را می‌توان به عمل جراحی آرتروسکوپی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: انواع جراحی شانه کدامند؟

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید
3 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد

مقاله بسیار عالی بود ، سپاس از شما

تماس با ما

جهت تماس با آقای دکتر ابراهیم زاده از راه‌های زیر استفاده کنید

لطفا سوالات خود در مورد جراحی شانه و جراحی زانو را از طریق فرم زیر بپرسید. یا در صورت نیاز با شماره‌های مطب تماس بگیرید و یا به آدرس مطب مراجعه فرمایید.

    آدرس مطب

    مشهد | خیابان کوهسنگی ۹ ساختمان فراز | طبقه هفتم

    آدرس بیمارستان

    مشهد، بیمارستان قائم گروه جراحی ارتوپدی