علت صدا دادن مفصل شانه و درمان آن

علت صدا دادن مفصل شانه و درمان آن

گاهی اوقات حرکت دادن شانه می‌تواند باعث ایجاد صدای تق تق شانه در نزدیکی محل اتصال مفصل در بالای بازو شود که به‌آن احساس تق تق و صدا دادن مفصل شانه، کرپیتوس می‌گویند. تصور می‌شود که این صدا از تشکیل حباب‌های گاز ریز در مایع داخل مفصل (مایع سینوویال) به‌وجود می‌آید. این صدا می‌تواند در هر یک از مفاصل شما اتفاق بی‌افتد، اما بیشتر در زانوها، انگشتان دست و شانه شما شایع است اما ممکن‌است علت صدا دادن شانه برای همه یکسان نباشد. در این مقاله دلایل ممکن تق تق شانه را بررسی خواهیم کرد.

قبل از شروع مطالعه این ویدیو را ببینید:

بررسی تق تق شانه با تاوجه به آناتومی شانه

برای اینکه بفهمید چرا هنگام چرخش یا بلند کردن بازو، شانه‌ شما صدا می‌دهد، ابتدا باید آناتومی شانه‌ را بدانید. شانه که به نام مفصل گلنوهومرال شناخته می‌شود، یک مفصل گوی و کاسه‌ای است که قادر به حرکت در چند جهت است. این مفصل پیچیده از ماهیچه‌ها، تاندون‌ها، رباط‌ها، استخوان‌ها، غضروف‌ها و بورس‌ها تشکیل‌شده‌است. هر یک از این ساختارها، هنگامی که بیش از حد مورد استفاده قرار گیرند می‌توانند به راحتی اسیب ببینند یا با افزایش سن تخریب شوند.

مفصل شانه اصلی شامل استخوان بازو و استخوان کتف (تیغه شانه) است. رباط‌ها و تاندون‌ها به ترتیب استخوان را به استخوان و استخوان را به ماهیچه متصل می‌کنند. بورس‌ها کیسه‌های پر از مایعی هستند که روانکاری مفصل را فراهم می‌کنند و غضروف (لابروم) همه چیز را در جای خود نگه می‌دارد.

علت صدا دادن مفصل شانه چیست؟

مفصل شانه شما به‌گونه‌ای متصل شده‌است که حداکثر تحرک بازوها را ممکن می‌سازد. همان آناتومی که دامنه کامل حرکت را امکان پذیر می‌کند، شانه شما را نیز نسبت به سایر مفاصل شما در برابر آسیب، آسیب پذیرتر می‌کند. شرایط زیر همگی می‌توانند باعث ایجاد صداهایی در شانه شما شوند:

پارگی لابروم

ساختاری از غضروف به نام لابروم ممکن است به دلیل استفاده بیش از حد، افزایش سن یا آسیب پاره شود. پارگی لابروم ، به دلیل گیرکردن در داخل مفصل یا به دلیل دررفتگی جزئی مفصل، می‌تواند صدای تق تق یا ساییدن را هنگام استفاده از شانه ایجاد کند. پارگی لابروم اغلب بسیار دردناک است.

استئوآرتریت

این وضعیتی است که باعث می‌شود غضروف لغزنده داخل مفاصل شما تجزیه شود. غضروف مفصل شانه شما را روان می‌کند و از مالیدن استخوان‌ها به یکدیگر جلوگیری می‌کند. اگر صدایی را در مفصل شانه تجربه می‌کنید، می‌تواند یکی از علائم اولیه آرتروز باشد، که نشان می‌دهد استخوان‌های شما ممکن است شروع به تماس با یکدیگر کرده و به آرامی در داخل مفصل سر بخورند.

در صورتی که نیاز به مشاوره در مورد درد شانه، تق تق کردن شانه و یا جراحی شانه دارید، می‌توانید از طریق شماره‌های 05138541812 و 05138409452 با مطب دکتر ابراهیم زاده، متخصص جراحی زانو تماس حاصل فرمایید.

برخورد شانه

تاندون‌های روتاتور کاف که از یک قوس ساخته شده، از استخوان و رباط عبور می‌کنند. اگر قوس ضخیم شود، یا شانه در حین حرکت روی سوکت قرار نگیرد، این دو روی یکدیگر ساییده می‌شوند. این اغلب، صدایی با چرخش شانه تولید می‌کند و بسیار رایج است. اگر دردناک شود، به آن «سندرم گیرافتادگی» می‌گویند.

بورسیت اسکاپولوتوراسیک

کیسه‌های پر از مایع به نام بورسا از مفاصل شما محافظت می‌کنند و به سطوح مفصل و حفره کمک می‌کنند تا هماهنگ باشند. هنگامی که بورس ملتهب می‌شود، ممکن است وقتی می‌خواهید بازوهای خود را به هر جهت حرکت دهید، یک ضربه یا گرمای دردناک را احساس کنید و صدای “تق تق” را بشنوید. این وضعیت به عنوان سندرم کتف کوبیده نیز شناخته می‌شود.

استئوکندروم

رشد خوش خیم شانه، کتف یا قفسه سینه به نام استئوکندروما می‌تواند باعث صدا دادن شانه در هنگام بلند کردن بازوها شود.

کاویتاسیون

شایع‌ترین و بی ضررترین علت صدا دادن شانه است. گاهی اوقات، ورزش کردن یا بالا بردن سریع شانه‌هایتان می‌تواند گاز را از مفاصل آزاد کند و باعث صدا دادن یا تق تق شانه شما شود، مانند اتفاقی که با شکستن بند انگشتان‌تان روی می‌دهد.

ناهنجاری شکستگی‌های کتف یا دنده‌ها

شکستگی شانه ممکن است به دلیل تصادف رانندگی، ورزش‌های تماسی یا زمین خوردن اتفاق بی‌افتد. در حالی که درد ناشی از آسیب شما ممکن است مدت زیادی از بین رفته باشد، صدای ساییدن یا تق تق گاه به گاه می‌تواند یک عارضه جانبی دائمی باشد.

صدا دادن مفصل شانه و راه درمان آن

علائم صدا دادن شانه چیست؟

برخی از علائمی که معمولاً در افراد مبتلا به کرپیتوس شانه مشاهده می‌شود عبارت‌اند از:

  • احساس تق تق در شانه
  • قرمزی و تورم شانه
  • سفتی در مفاصل شانه
  • ضعف در شانه
  • ناتوانی در بالا بردن بازو یا داشتن دامنه حرکتی طبیعی
  • شانه به نظر می‌رسد “شل” است، مثل اینکه ممکن است از جای خود خارج شود
  • شانه ممکن است تغییر شکل داده باشد

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در بیشتر موارد، هنگامی که صدای تق تق در شانه شنیده‌می‌شود، هیچ دردی همراه با آن وجود ندارد. با این‌‌حال، اگرچه ممکن‌است در ابتدا هیچ دردی وجودنداشته‌باشد، صدا دادن شانه می‌تواند نشان‌دهنده وضعیت بدتر شانه باشد. اگر آسیب مفصل شانه درمان نشود، می‌تواند به‌وضعیتی به‌نام شانه یخ زده (کپسولیت چسبنده) تبدیل‌شود.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

آسیب‌های شانه چگونه تشخیص داده می‌شوند؟

در اولین‌قدم، دکتر ابراهیم زاده ممکن‌است با انجام یک معاینه‌فیزیکی و پرسیدن سوالاتی در مورد صداهای تق تقی که در شانه خود می‌شنوید، آسیب شانه را تشخیص‌دهد. پزشک متخصص شما همچنین ممکن است آزمایش‌های تصویربرداری مانند اشعه ایکس، ام آر آی و سونوگرافی را برای مشاهده بهتر شانه و بافت‌های اطراف آن انجام دهد.آن‌ها همچنین ممکن است آزمایش‌هایی مانند آزمایش خون و آزمایش آنتی بادی را برای بررسی وجود عفونت‌ها و اختلالات خود ایمنی انجام دهند.

درمان تق تق شانه چیست؟

درمان‌های رایج برای صدا دادن شانه عبارت‌اند از:

  • استراحت دادن به شانه
  • قرار دادن یخ روی شانه برای کاهش تورم
  • مصرف داروهای ضد التهاب
  • فیزیوتراپی
  • اصلاح وضعیت بدن
  • ماساژ درمانی
  • تزریق کورتیکواستروئید
  • تنظیم کایروپراکتیک استخوان‌های شما

چگونه از صدا دادن مفصل شانه جلوگیری کنید؟

شما می‌توانید با روش‌های ساده از برخی از دلایل صدا دادن جلوگیری کنید.

  • وضعیت بدنی خوب: خم شدن پشت میز یا در حین رانندگی باعث می‌شود ساختارهای بدن شما به هم بخورد و این می‌تواند به این معنی باشد که شانه‌های شما در راستای مناسبی قرار ندارند، به همین دلیل می‌تواند حباب هوای مرتبط با کاویتاسیون را ایجاد کند. همچنین اگر وضعیت بدنی نامناسب داشته باشید، فشار بیشتری به شانه‌های خود وارد می‌کنید. وضعیت مناسب می‌تواند به درد مزمن شانه برای برخی افراد پایان دهد.
  • ورزش ملایم: ورزش ملایم به هر ورزشی گفته می‌شود که شامل تمرینات سخت نباشد. این تمرینات سبک بر تقویت عضلات اطراف مفصل، متحرک نگه داشتن مفاصل، افزایش تعادل و بهبود سلامت روان تمرکز دارند. نمونه هایی از ورزش‌های ملایم شامل یوگا، تای چی، پیاده‌ روی، دوچرخه سواری سبک، پیلاتس، و شنا است.
  • اعتدال: استفاده بیش از حد و حرکات تکراری از علل شایع آسیب آناتومی مفصل شانه است. سعی کنید در انجام ورزش‌ های ملایم اعتدال را تمرین کنید.اگر شانه شما احساس ضعف یا درد می‌کند، درمان‌های خانگی را امتحان کنید و اجازه دهید شانه استراحت کند.
  • فوم غلتک: غلتک‌های فوم که اغلب توسط فیزیوتراپیست‌ها استفاده می‌شود، نسبتاً ارزان هستند و می‌توان آن‌ها را به راحتی برای مصارف خانگی خریداری کرد. این غلتک‌ها بافت نرم شانه شما را تحریک می‌کنند. اگر صدا دادن شانه شما ناشی از درد، نشستن در طول روز یا وضعیت نامناسب است، این نوع درمان دستی می‌تواند کمک کننده باشد.

سخن آخر

اگر به دنبال مراقبت‌های پزشکی برای صدای تق تق در شانه یا درد در شانه خود هستید، برای تشخیص دقیق و یک برنامه درمانی شخصی، با پزشک متخصص خود مشورت کنید. پزشک شما سبک زندگی و اهداف منحصر به فرد شما را ارزیابی خواهد کرد تا مشخص کند کدام نوع درمان برای شما بهترین است.

در صورتی که نیاز به مشاوره در مورد درد شانه، تق تق کردن شانه و یا جراحی شانه دارید، می‌توانید از طریق شماره‌های 05138541812 و 05138409452 با مطب دکتر ابراهیم زاده، متخصص جراحی زانو تماس حاصل فرمایید.

4.2 13 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید
6 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Somaye

علت تق تق شانه و درد گردن و کتف چیه بنظر شما. من ورزشکارم و تو ورزش یه آسیب دیدم الان دو هفته س درد داره کتفم و دستمو ک تکون میدم تق تق می‌کنه و داخل گردن وقتی میچرخونم صدای خورده شیشه میده

حسین

سلام شانه من زمانی ک دستم را بالا میبرم وقتی ب پایین. میارم از مفصل ی صدای تق میده اما درد ندارم ب نظرتون مشکلی براش پیش اومده

آرمان

سلام موقع که دستمو بالا و پایین میبرم شانه‌ام تق تق صدا میده ولی درد نداره میشه راهنمایی کنید با تشکر

تماس با ما

جهت تماس با آقای دکتر ابراهیم زاده از راه‌های زیر استفاده کنید

لطفا سوالات خود در مورد جراحی شانه و جراحی زانو را از طریق فرم زیر بپرسید. یا در صورت نیاز با شماره‌های مطب تماس بگیرید و یا به آدرس مطب مراجعه فرمایید.

    آدرس مطب

    مشهد | خیابان کوهسنگی ۹ ساختمان فراز | طبقه هفتم

    آدرس بیمارستان

    مشهد، بیمارستان قائم گروه جراحی ارتوپدی