درمان التهاب مفاصل با رژیم غذایی

درمان التهاب مفاصل با رژیم غذایی

آرتریت یک اصطلاح کلی برای حدود صد بیماری مختلف است که ویژگی مشترک همه آن ها، التهاب مفاصل است. علائم آرتریت زانو می تواند تحت تأثیر رژیم غذایی ما نمایانگر شود. دراین مقاله از وبسایت دکتر ابراهیم زاده جراح و متخصص ارتوپد به‌شما توضیح می‌دهیم که چه غذاهایی به آرتریت کمک می‌کند و کدام یک وضعیت آرتریت را بدتر می‌کند.

یک رژیم غذایی مناسب آرتریت می تواند تفاوت زیادی را در کیفیت زندگی شما ایجاد کند. با ایجاد تغییرات ساده در رژیم غذایی خود و دانستن اینکه از کدام غذاها برای آرتروز اجتناب کنید، می توانید درد و التهاب را کاهش دهید. این در حالی است که آرتروز را نمی توان با پیروی از یک رژیم غذایی خاص درمان کرد.

هرکدام از مواد غذایی تاثیرات متفاوتی بر بدن می گذارند، بنابراین هیچ قانون مشخصی در مورد اینکه چه‌ چیزی باید یا نباید بخورید وجود ندارد. با این حال، بسیاری از مبتلایان به آرتریت می‌گویند با تغییر رژیم غذایی متوجه تغییر در علائم خود شده‌اند.

چرا رژیم غذایی سالم مهم است؟

ملاحظات اصلی هنگام بررسی رژیم غذایی برای آرتریت این است که هدف شما کاهش التهاب و اطمینان از وزن مناسب بدن باشد. این مورد به‌کاهش استرس و تحریک مفاصل آسیب‌دیده کمک می‌کنند.

“هدف رژیم غذایی، کاهش التهاب است”

التهاب: بیماری های آرتریت یک ویژگی مشترک دارند، التهاب! التهاب مفاصل منجر به درد، سفتی و کاهش عملکرد می‌شود. برخی از غذاها باعث افزایش التهاب می شوند و برخی به تسکین آن کمک می کنند.

شاخص توده بدنی: اضافه وزن، نیرو و فشار بیشتری را به مفاصل، به ویژه زانوها و کمر وارد می کند و حتی می‌تواند با تولید مواد شیمیایی و هورمون های خاص، التهاب را در سراسر بدن افزایش دهد. اضافه وزن می تواند به پیشرفت بیماری کمک کرده و آن را بدتر کند.

بنابراین هنگام فکر کردن به یک رژیم غذایی سالم برای آرتریت، این موضوع مهم است که به دنبال یک رژیم غذایی سالم و متعادل همراه با یک سبک زندگی سالم و ورزش منظم باشید. بهتراست بدانید که کاهش وزن فقط برای افرادی که اضافه وزن دارند مناسب است. اگر به فکر تغییر رژیم غذایی آرتریت خود هستید، ابتدا این موضوع را با پزشک یا متخصص تغذیه خود در میان بگذارید.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

برای جلوگیری از آرتریت (التهاب مفاصل) چی نخوریم؟

در مورد آرتریت، انتخاب مواد غذایی مهم است و چیزهایی وجود دارد که باید از آنها برای کمک به کاهش التهاب و وزن بدن اجتناب کنید:

  • غذای سرخ‌شده

اگر از آرتروز زانو رنج می‌برید باید از خوردن غذاهای سرخ‌شده خودداری کنید

غذاهای سرخ‌شده قطعا یکی از مواردی است که درصورت ابتلا به آرتروز باید از آن اجتناب کنید. دلیل پرهیز از غذاهای سرخ‌شده (مانند سیب زمینی سرخ‌کرده، مرغ سرخ‌‌شده، دونات) در مبتلایان به آرتروز دو برابر است.

اولاً، هنگامی‌که بیش‌ازحد خورده می‌شوند، چربی بدن را افزایش می‌دهند که استرس بیشتری را از طریق مفاصل وارد می‌کند که می‌تواند منجر به ساییدگی و پارگی شود. ثانیاً، غذاهای سرخ‌شده اغلب در روغن‌های هیدروژنه پخته‌ می‌شوند که معمولاً به‌عنوان چربی‌های ترانس شناخته‌می‌شوند.

  • قندها

اگر مبتلا به آرتروز هستید، باید از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های با سطوح قند بالا اجتناب‌کنید. آب میوه، کیک، نوشابه، شیرینی و آب نبات. این ها سطح قند خون شما را افزایش می دهند که باعث ایجاد یک واکنش التهابی در بدن شما می شود و آرتریت را تشدید می کند.

قندها اساساً کالری خالی هستند، یعنی ارزش غذایی ندارند. یک قوطی نوشابه حاوی بیش از مقدار توصیه‌شده روزانه 32 گرم قند است.

  • چربی ها

یکی از مهم ترین انواع غذاهای آرتریت که باید از آن اجتناب کنید، غذاهایی هستند که حاوی چربی های بد هستند. اینها به سه دسته تقسیم می شوند:

  1. چربی‌های اشباع‌شده: مانند محصولات لبنی پرچرب مانند. کره، غذاهای فرآوری‌شده به‌عنوان مثال کیک، برخی از روغن‌های گیاهی به‌عنوان مثال روغن پالم و برخی گوشت ها. این ها می توانند التهاب را در اطراف بدن افزایش دهند و همچنین سطح کلسترول شما را افزایش دهند.
  2. چربی‌های ترانس: اینها بدترین نوع چربی در غذای آرتریت هستند و در حالی که کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توانند در غذاهای فرآوری‌شده مانند غذاهای سرخ‌شده، بیسکویت‌ها و شیرینی‌ها یافت شوند. آنها همچنین با سطح کلسترول بالا مرتبط هستند. آنها معمولاً برچسب “روغن هیدروژنه” دارند.
  3. چربی‌های غیراشباع چندگانه: ممکن‌است شنیده‌باشید که امگا 3 نوعی چربی مفید است که در ماهی‌های چرب یافت می‌شود، اما چربی‌های غیراشباع امگا 6 از موادی مانند ذرت، آفتابگردان یا روغن گیاهی التهاب را افزایش می‌دهند. اغلب در محصولات پخته‌شده یافت می‌‌شود.
  • کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده

برای اجتناب از کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده، نان سبوس‌دار را به‌جای نان سفید انتخاب کنید.

یکی دیگر از موادغذایی موثر در آرتریت که باید از آن اجتناب کنید، هرچیزی است که از کربوهیدرات‌های تصفیه شده مانند آرد سفید یا برنج سفید تهیه شده باشد. وقتی آرد سفید درست می‌شود، قسمت‌های سبوس و جوانه آن جدا می‌شوند که در واقع سالم‌ترین قسمت‌ های آن هستند.

کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده همچنین باعث افزایش سطح سیتوکین و سایر ترکیبات التهابی می‌شوند که آرتریت را تشدید می‌کنند. در عوض به برنج سبوس دار، نان و غلات تغییر دهید

  • نمک / سدیم

بیشتر مردم هر روز نمک بسیار بیشتری نسبت به مقدار توصیه‌شده مصرف می‌کنند. سطوح بالای سدیم اغلب در غذاهای فرآوری‌شده یافت می‌شود و می‌تواند باعث فشار خون بالا شود.

مطالعات اخیر ارتباطی بین مصرف زیاد نمک و پاسخ ایمنی خودکار پیدا کرده اند، جایی که بدن سلول های التهابی تولید می کند و شروع به حمله به خود می کند مانند آرتریت روماتوئید و اسپوندیلیت آنکیلوزان (آرتریت ستون فقرات).

  • گوشت قرمز

یک رژیم غذایی مناسب برای آرتریت، به‌جای گوشت قرمز، گوشت بدون چربی مانند مرغ یا غذاهای دریایی را در خود جای داده‌است.

برخی مطالعات ارتباط بین مصرف زیاد گوشت‌قرمز و آرتریت التهابی را نشان داده‌اند. گوشت قرمز چرب تر است و چربی ها به‌راحتی به مواد شیمیایی پیش التهابی تبدیل می‌شوند.

  • وعده های غذایی بزرگ

با افزایش سن، برای حفظ وزن و سطح انرژی خود به‌ وعده‌های کوچکتری نیاز داریم؛ بنابراین باید میزان غذا را در بشقاب خود تنظیم‌کنیم تا اطمینان حاصل‌ کنیم که از خوردن غذاهای آرتروز خود زیاده‌روی نمی‌کنیم.

  • سیگارکشیدن

مصرف توتون و تنباکو با افزایش خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید مرتبط است.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

اگر فکر می‌کنید که غذای خاصی آرتروز شما را تشدید می‌کند، بهترین راه برای بررسی این است که رژیم غذایی خود را حذف و به چالش بکشید. غذا را به مدت یک ماه از رژیم غذایی خود حذف کنید سپس دوباره وارد کنید. اگر علائم شما در چند روز بیشتر شود، احتمالاً غذا یک محرک التهاب برای بدن شماست.

همیشه بهترین کار این است که قبل از تصمیم‌گیری درمورد اینکه از چه غذایی برای آرتریت اجتناب کنید بدون از دست دادن ویتامین ها و مواد معدنی حیاتی، در مورد آلرژی های غذایی و محرک های آرتریت با یک متخصص تغذیه صحبت کنید.

غذاهای مفید برای درمان آرتریت

علاوه بر وجود مواد غذایی برای جلوگیری از آرتریت، چیزهایی وجود دارد که می تواند به بهبود آرتریت کمک کند.

1. رژیم غذایی متعادل سالم

هنگام انتخاب غذای آرتریت، اطمینان از داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل بسیار مهم است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده توصیه می کند که مطمئن شوید از تمام گروه های غذایی مختلف استفاده می کنید، اما رژیم غذایی خود را تقسیم کنید، بنابراین:

یک رژیم غذایی سالم برای آرتریت

  • میوه ها و سبزیجات (مخصوصاً رنگارنگ ها چون سرشار از آنتی اکسیدان هستند) و غلات کامل به عنوان مثال. برنج قهوه ای و بلغور جو دوسر
  • لبنیات بدون چربی یا کم چرب (مانند شیر بدون چربی) و پروتئین بدون چربی (مرغ، غذاهای دریایی، لوبیا، آجیل، دانه ها)

آیا می دانستید شیر بدون چربی و نیمه چرب کلسیم بیشتری نسبت به شیر پرچرب دارد؟

2. غذاهای غنی از امگا 3

یکی از بهترین گزینه های غذایی برای آرتریت، چیزهای غنی از امگا 3 است. امگا 3 می تواند از دو طریق با مهار آنزیم هایی که باعث التهاب می شوند و کاهش سنتز مواد شیمیایی گسترش دهنده التهاب مانند سیتوکین ها، به کاهش التهاب کمک کند. منابع خوب امگا 3 شامل ماهی های چرب است. ماهی سالمون و ساردین، گردو، دانه کتان، دانه کدو تنبل، دانه سویا و روغن کلزا (کلزا).

در اینجا چند نکته مهم دیگر برای انتخاب بهترین غذای آرتریت وجود دارد:

  • بهترین سبزیجات: سبزیجات سبز برگ مانند اسفناج، کلم بروکلی، سیب زمینی شیرین، کدو حلوایی، هویج، لوبیا خشک و نخود فرنگی
  • بهترین گوشت ها: غذاهای دریایی و ماهی – به خصوص ماهی های روغنی برای امگا 3

چه چیز دیگری می تواند در رژیم غذایی مناسب برای آرتریت زانو کمک کند؟

درحالی که دانستن اینکه از چه غذایی برای آرتریت اجتناب کنید مفید است، رژیم غذایی تنها یکی از جنبه های درمان است. انتخاب‌های شما در مورد رژیم غذایی برای آرتریت همیشه باید با دکتر ابراهیم زاده جراح و متخصص ارتوپد در‌میان گذاشته شود و به‌عنوان مکملی برای درمان دیگر استفاده شود، نه به عنوان جایگزین.

لطفاً به یاد داشته باشید، تغییر رژیم غذایی تنها یکی از کارهایی است که می‌توانید برای کاهش درد انجام دهید و باید در ترکیب با سایر درمان‌های آرتریت مانند ورزش‌ها، مکمل‌ها و تزریق‌ها انجام شود نه به عنوان جایگزین.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

منبع

3 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما

جهت تماس با آقای دکتر ابراهیم زاده از راه‌های زیر استفاده کنید

لطفا سوالات خود در مورد جراحی شانه و جراحی زانو را از طریق فرم زیر بپرسید. یا در صورت نیاز با شماره‌های مطب تماس بگیرید و یا به آدرس مطب مراجعه فرمایید.

    آدرس مطب

    مشهد | خیابان کوهسنگی ۹ ساختمان فراز | طبقه هفتم

    آدرس بیمارستان

    مشهد، بیمارستان قائم گروه جراحی ارتوپدی