علل و درمان پارگی تاندون دوسر بازو در شانه چیست؟

علل و درمان پارگی تاندون دوسر بازو در شانه چیست؟

عضله دوسر، در جلوی بازو، به آرنج اجازه خم شدن و چرخش بازو و همچنین تثبیت شانه را می‌دهد.تاندون‌های عضله دوسر، ماهیچه‌ها را در این ناحیه به استخوان متصل می‌کنند، بنابراین اگر آنها پاره شوند، احتمالاً با ضعف و مشکل در چرخش بازو مواجه خواهید شد. ممکن است پارگی جزئی یا کامل داشته باشید. پارگی تاندون دوسر بازو در شانه زمانی اتفاق می‌افتد که عضله دوسر از استخوان در نقطه اتصال (تاندون) به شانه یا آرنج پاره شود.  

پارگی تاندون دوسر بازو چیست؟

پارگی تاندون دوسر بازو در شانه چیست

شانه یک مفصل گوی و کاسه‌ای است که از 3 استخوان تشکیل شده‌است: استخوان بازو، تیغه شانه (کتف) و استخوان ترقوه. توپی که دربالای استخوان بازو قراردارد، سر استخوان بازو نامیده‌می‌شود و حفره روی تیغه شانه حفره گلنوئید نام‌دارد. تاندون یک دسته فیبری است که عضله را به استخوان متصل می‌کند. ماهیچه‌ها و تاندون‌های روتاتور کاف توپ را در حفره شانه نگه می‌دارند. عضله دوسر دارای 2 تاندون است که آن را به شانه متصل می‌کند و طول بازو را طی می‌کند و درست زیر آرنج وارد می‌شود. عضله دوسر بازو مسئول خم کردن آرنج و چرخش ساعد است. یکی‌از تاندون‌ها “سر بلند” عضله دوسر نامیده‌می‌شود و به‌استخوان بازو می‌چسبد. دومین ناحیه”سر کوتاه” عضله دوسر نامیده‌می‌شود و عضله را به برجستگی استخوانی روی تیغه شانه به‌نام فرآیند کوراکوئید متصل می‌کند.

معمولاً، تاندون دوسر بازو در سر بلند عضله دوسر در استخوان بازو پاره می‌شود و اتصال دوم در تیغه شانه دست نخورده باقی می‌ماند. بازو بعد از پارگی تاندون دوسر بازو در شانه همچنان قابل استفاده است، اما ضعف در شانه و بازو وجود دارد. پارگی می‌تواند جزئی باشد، زمانی که بخشی از تاندون دست نخورده باقی می‌ماند و تنها بخشی از استخوان پاره می‌شود، و زمانی پارگی کامل است که کل تاندون از استخوان جدا ‌شود.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

علائم پارگی تاندون دوسر چیست؟

علائم پارگی تاندون دوسر بازو در شانه

پارگی تاندون دوسر بازو در مردان بیشتر از زنان رخ می‌دهد، بیشتر این آسیب‌ها در سنین 40 تا 60 سالگی به دلیل ساییدگی مزمن تاندون دوسر بازو اتفاق می‌افتد اما در افراد جوان‌تر، پارگی معمولاً نتیجه ضربه (مانند تصادف یا سقوط) است. پارگی تاندون عضله دوسر بازو همچنین می‌تواند در هر سنی، در افرادی که به طور مکرر دستان خود را بلند می‌کنند یا در مشاغلی که نیاز به بلند کردن اجسام سنگین دارند و در ورزشکارانی که وزنه می‌زنند یا در ورزش‌های تماسی تهاجمی شرکت می‌کنند رخ دهد. پس از پارگی تاندون دوسر بازو در شانه، ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:

  • درد ناگهانی شدید در ناحیه بالای بازو یا آرنج
  • شنیدن صدای “تق” یا ضربه زدن به شانه یا آرنج
  • کبودی و تورم در بازو تا آرنج
  • ضعف در بازو هنگام خم کردن آرنج، چرخش ساعد یا بلند کردن بازو از بالای سر
  • حساسیت در شانه یا آرنج
  • اسپاسم عضلانی در شانه و بازو
  • برآمدگی یا تغییر شکل در قسمت پایین بازو

پارگی تاندون دوسر بازو در شانه چگونه تشخیص داده‌می‌شود؟

پزشک متخصص شما چندین سوال در مورد سابقه پزشکی شما، وظایف منظم روزانه شما در خانه و محل کار و فعالیت‌های تفریحی یا ورزشی از شما خواهد پرسید. پزشک متخصص شما از شما می‌پرسد که این آسیب چگونه اتفاق افتاده‌است و کجا احساس درد و یا ضعف دارید. معاینه فیزیکی اغلب برای تشخیص پارگی تاندون عضله دوسر بسیار مفید است. پزشک متخصص ممکن است بازوی شما را در وضعیتی قرار دهد تا ببیند کدام حرکات باعت درد شدید یا ضعیف می‌شود. با احساس ناحیه عضله و تاندون، پزشک اغلب می‌تواند تشخیص دهد که آیا تاندون پاره شده‌ است یا خیر. ممکن است عضله در وسط بازو به صورت توپی به نظر برسد و گاهی اوقات فرورفتگی در بالای شانه احساس شود. طبق گفته دکتر ابراهیم زاده ، اشعه‌ایکس ممکن‌است تجویزشود تا دید دقیق‌تری از میزان‌آسیب‌‌دیدگی به‌دست آید. اشعه‌ایکس استخوان‌هایی را نشان‌می‌دهد که مفصل شانه را تشکیل می‌دهند و ممکن‌است تغییرات استخوانی را نشان دهد که باعث پارگی عضله دوسر شده‌است. پزشک شما همچنین ممکن است اسکن اولتراسوند یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) را تجویز کند.

در صورتی که نیاز به مشاوره در مورد درد بازو و شانه و یا علائم مرتبط با شانه دارید، می‌توانید از طریق شماره‌های 05138541812 و 05138409452 با مطب دکتر ابراهیم زاده، متخصص جراحی زانو تماس حاصل فرمایید.

چگونه یک فیزیوتراپیست می‌تواند کمک کند؟

پارگی تاندون دوسر بازو در شانه اغلب بدون جراحی درمان می‌شود. فیزیوتراپیست شما یک برنامه درمانی فردی طراحی می‌کند تا به درمان آسیب شما به ایمن‌ترین و کارآمدترین راه ممکن کمک کند. درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • استراحت: روش‌هایی به شما آموزش داده می‌شود که به اندام اجازه استراحت دهد تا بهبود یابد.
  • آیسینگ: فیزیوتراپیست به شما نشان می‌دهد که چگونه یخ را روی ناحیه آسیب دیده بمالید تا درد و تورم را مدیریت کنید.
  • فعالیت‌های دامنه حرکت: فیزیوتراپ شما تمرینات حرکتی ملایمی را برای شانه، آرنج و ساعد به شما آموزش می‌دهد تا بازوی شما در طول فرآیند بهبودی سفت نشود.
  • تمرینات تقویتی: با کاهش درد و تورم، تمرینات تقویتی ملایم با باندهای مقاوم یا وزنه‌های سبک اضافه می‌شود.
  • فعالیت‌های عملکردی: تمریناتی را یاد خواهید گرفت که به شما کمک می‌کند که  فعالیت‌هایی که قبل از آسیب انجام داده اید را بتوانید انجام دهید.
  • آموزش: فیزیوتراپیست به شما آموزش می‌دهد که چگونه از مفاصل خود در برابر آسیب بیشتر محافظت کنید. شما یاد خواهید گرفت که چگونه پس از بهبودی بازو، اشیاء را به درستی بلند کنید و چگونه از بلند کردن اجسام خیلی سنگین خودداری کنید.

پارگی تاندون دوسربازو چگونه درمان می‌شود؟

درمان پارگی تاندون دوسر بازو

درمان پارگی در پارگی دو سر بازو همانند بسیاری دیگر از آسیب های شانه به دو صورت جراحی و غیر جراحی است که در ادامه بیشتر به هر یک از این دو روش درمان خواهیم پرداخت.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

درمان غیر جراحی

پزشکان متخصص معمولاً پارگی سر بلند تاندون دوسر بازو را بدون جراحی درمان می‌کنند. عدم انجام جراحی ممکن‌است منجربه ازدست‌دادن کمی از قدرت حرکتی شما ‌شود. به عنوان مثال حرکت سوپیناسیون (حرکت چرخاندن ساعد مانند زمانی که از پیچ گوشتی استفاده می‌کنید) معمولاً بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد. درمان غیر جراحی به تعدادی از عوامل از جمله سن و آمادگی جسمانی بستگی دارد مانند استفاده از یخ (خردشده در حوله) چند بار در روز برای کاهش‌تورم. مصرف داروهای ضد التهابی ، استراحت و انجام تمرینات برای افزایش انعطاف پذیری و قدرت در صورت توصیه پزشک انجام می‌شود. ممکن‌است به‌بیماران داروی ضدالتهابی داده‌شود تا به‌کاهش درد و تورم کمک‌کند و پس‌از پارگی تاندون عضله دوسر، افراد را زودتر به‌فعالیت بازگرداند. این داروها شامل داروهای رایج بدون نسخه مانند ایبوپروفن هستند.

درمان جراحی

اگر ورزشکاری هستید که نیاز به بازیابی کامل قدرت خود دارید، جراحی شانه می‌تواند گزینه بهتری باشد. این جراحی معمولاً با استفاده از آرتروسکوپی شانه انجام می‌شود و تاندون پاره‌شده را دوباره به‌ استخوان می‌چسباند. تانودزیس عضله دوسر، یک عمل‌جراحی است که انتهای پاره‌شده تاندون دوسر بازویی را برای باز نگه‌داشتن عضله محکم می‌کند. تکنیک‌های زیادی وجود دارد، مانند قراردادن انتهای تاندون در سوراخی که در استخوان حفر شده‌است و آن را با یک پیچ ثابت می‌کند، یا بخیه‌زدن آن به سایر تاندون‌های نزدیک.

چه مدت طول می کشد تا بهبود یابد؟

اگر جراحی انجام داده‌اید، ممکن است لازم باشد ابتدا یک بند برای بی حرکت کردن شانه خود قبل از شروع آرام تمرینات برای بهبود قدرت و دامنه حرکتی خود بپوشید. در بسیاری از موارد، جراحی می‌تواند عملکرد شانه شما را در عرض سه ماه به سطح نرمال بازگرداند. البته همه چیز به آمادگی بدنی و شرایط سنی و جسمی بیمار بستگی دارد، مسلم است که زمان بهبود در افراد مسن بیشتر از جوانانی با آمادگی جسمانی بالا خواهد بود.

آیا می‌توان از آسیب پارگی تاندون دو سر بازو پیشگیری کرد؟

تصویر یک ورزشکار در حال وزنه زدن

برای جلوگیری از پارگی تاندون عضله دوسر، افراد باید:

  • قدرت مناسب را در شانه، آرنج و ساعد حفظ کنید.
  • از بلند کردن مکرر سر و استفاده بیش از حد از شانه، مانند انجام فعالیت‌های فشار یا کشیدن شدید، یا بلند کردن اجسام خیلی سنگین خودداری کنید. بلند کردن وزن سنگین می‌تواند برای افراد مسن خطرناک باشد.
  • هنگام انجام فعالیت‌هایی مانند پایین آوردن یک وسیله سنگین روی زمین، مراقب باشید.
  • اجتناب از سیگار؛ استفاده از سیگار، مونوکسید کربن را وارد بدن می‎کند و اکسیژن کمتری برای رشد و التیام عضلات باقی می‌گذارد.
  • از مصرف استروئید خودداری کنید، زیرا باعث ضعیف شدن عضلات و تاندون‌ها می‌شود.
دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

نتیجه

در این مطلب در مورد علائم و راه های درمان پارگی تاندون دو سر بازو در شانه صحبت کردیم، این اطلاعات به شما کمک می‌کند در مورد روند درمان و آنچه را که باید انتظار داشته باشید، درک بهتری به دست آورید. همه افراد متفاوت هستند و توانبخشی شما ممکن است سریعتر یا کندتر از افراد دیگر باشد. لطفاً اگر در مورد هر جنبه ای از سلامت یا بهبودی خود نگران هستید، به پزشک متخصص مراجعه کنید.

منبع: orthoinfo.aaos.org

در صورتی که نیاز به مشاوره در مورد درد بازو و شانه و یا علائم مرتبط با شانه دارید، می‌توانید از طریق شماره‌های 05138541812 و 05138409452 با مطب دکتر ابراهیم زاده، متخصص جراحی زانو تماس حاصل فرمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما

ارتباط با دکتر ابراهیم زاده

جهت دریافت نوبت از لینک نوبت‌دهی آنلاین استفاده کنید.

آدرس مطب

مشهد خیابان کوهسنگی ۷ ساختمان فراز طبقه هفتم

تلفن مطب

۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱

آدرس بیمارستان

مشهد بیمارستان قائم گروه جراحی ارتوپدی