بهترین ایمپلنت زانو کدام است؟ + طول عمر پروتزهای زانو
برای کسانی که سبک زندگی فعال و پر تحرکی دارند، حفظ سلامت زانو بسیار مهم است. از آنجایی که زانوها از بقیه بدن انسان پشتیبانی می کنند، در صورت آسیب دیدگی می توانند تحرک را به شدت کاهش دهند. در صورت آسیب دیدگی و درد زانو، برخی از افراد برای حل مشکل، تعویض زانو را انتخاب می کنند. در ادامه با این مقاله در وبسایت دکتر ابراهیم زاده جراح زانو و متخصص زانو همراه باشید تا انواع ایمپلنتهای زانو را بررسی کنیم و بهسوالات زیر پاسخ دهیم.
- ایمپلنت زانو چه مدل هایی دارد؟
- جنس ایمپلنت زانو چیست؟
- قیمت ایمپلنت زانو چند است؟
- فاکتورهایی که باید هنگام انتخاب بهترین جایگزین مفصل برای خود در نظر بگیرید
- طول عمر ایمپلنت های زانو چقدر است؟
- کدام ایمپلنت ها برای تعویض زانو بهتر هستند؟
- انواع ایمپلنت های زانو
مفصل مصنوعی زانو چیست؟
این مفصل گاهی اوقات به عنوان جایگزین کامل زانو شناخته می شود. مفصلمصنوعی ساختاری است که برای جایگزینی مفصل زانو اصلی طراحی شدهاست. معمولاً از انواع مختلفی از فلز و پلاستیک ساخته شدهاست که هدف آن بازسازی همان سطح تحرک با زانوی سالم است.
ساختار مفصل معمولاً کاملاً ساده است. کلاهکهای فلزی جایگزین استخوان ران و ساق پا میشوند، در حالی که از پلاستیک با چگالیبالا برای جایگزینی غضروف آسیبدیده استفاده می شود. هردو قسمت تیبیا و قسمت استخوانران از فلز ساختهشدهاند. سیمان استخوان (Polymethyl methacrylate) به طور سنتی برای کمک به ماندن ایمپلنت در جای خود استفاده می شود.
آیا همه تعویض های زانو یکسان هستند؟
در یک کلام باید گفت: نه. با گذشت زمان، پیشرفت در فناوری، مواد و طراحی ایمپلنت های زانو شاهد تغییراتی در انواع مواد مورد استفاده بوده است. امروزه اکثر مفاصل زانو مصنوعی دارای مواد مشابهی هستند اما تفاوت های ظریفی در طراحی آنها دارند. این تفاوت ها متناسب با نیازهای خاص و سطح فعالیت بیمار است. اکنون برخیاز جراحان بسته به نیاز بیمار از موادمختلفی استفاده میکنند. پزشک یا مشاور شما میتواند تشخیص دهد که کدام مواد برای رفع نیازهای خاص شما مناسبتر هستند.
-
شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
-
آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
انواع پروتزهای جایگزین زانو
قبلاز اینکه انواع مختلف مواد مورد استفاده را درنظر بگیرید، بهتراست توسط دکتر ابراهیم زاده جراح زانو و متخصص زانو معاینهشده و هنگامی که تشخیص دادهشد که نیاز بهعمل تعویض مفصلزانو دارید، مرحله تحقیق درمورد انواع ایمپلنت های زانو شروع می شود. مواد اصلی مورد استفاده در ایمپلنت های تعویض زانو عبارتند از:
انواع مختلفی از ایمپلنت زانو وجود دارد که بر اساس موادی که هنگام خمکردن زانو بهیکدیگر ساییده میشوند، طبقهبندی میشوند، از جمله:
فلز روی پلاستیک
رایج ترین نوع ایمپلنت زانو، ایمپلنت های فلز روی پلاستیک است. این ایملپنت ها دارای یک جزء فلزی فمورال است که بر روی یک اسپیسر پلاستیکی پلی اتیلن متصل به جزء تیبیا سوار می شود. فلزاتی که معمولا مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از کبالت کروم، تیتانیوم، زیرکونیوم و نیکل. فلز روی پلاستیک کم هزینه ترین نوع ایمپلنت است و طولانی ترین سابقه را در زمینه ایمنی و طول عمر ایمپلنت دارد. با این حال، یکی از مشکلاتی که میتواند با ایمپلنتهای پلاستیکی اتفاق بیفتد، واکنش ایمنی بدن است که موجب ساییده شدن ایمپلنت میشوند. این عارضه می تواند باعث شکسته شدن استخوان شده و حتی منجر به شل شدن و شکست ایمپلنت شود. البته امروزه با پیشرفت در تولید ایمپلنت های زانو، میزان سایش در پلاستیک را تا حد زیادی کاهش یافته است.
سرامیک روی پلاستیک
در این نوع ایمپلنت به جای فلز از یک جزء سرامیکی فمورال (یا یک جزء فلزی با پوشش سرامیکی) استفاده می شود. همچنین روی یک اسپیسر پلاستیکی سوار می شود. افرادی که به نیکل مورد استفاده در ایمپلنت های فلزی حساس هستند ممکن است نوع سرامیکی آن را دریافت کنند. ذرات پلاستیک این نوع ایمپلنت نیز می تواند منجر به واکنش ایمنی شود.
تحقیقات علمی ثابت کرده است که التهاب مزمن و با درجه پایین می تواند به یک قاتل خاموش تبدیل شود که به بیماری های قلبی عروقی، سرطان، دیابت نوع 2 و سایر شرایط کمک می کند.
سرامیک روی سرامیک
اجزای استخوان ران و تیبیا هر دو از سرامیک ساخته شده اند. قطعات سرامیکی کمترین احتمال واکنش را با بدن دارند. با این حال، پروتزهای مفصلی سرامیکی می توانند هنگام راه رفتن صدای جیرجیر ایجاد کنند. در موارد نادر، آنها می توانند تحت فشار شدید به قطعاتی تبدیل شوند که باید با جراحی برداشته شوند.
فلز روی فلز
اجزای استخوان ران و تیبیا هر دو از فلز ساخته شده اند. ایمپلنتهای فلز روی فلز در سالهای اخیر به دلیل نگرانیهایی در مورد نشتی فلز در جریان خون، کمتر مورد استفاده قرار گرفتهاند. این فلز از تجزیه شیمیایی ایمپلنت حاصل می شود. همه ایمپلنتهای فلزی در ابتدا برای جایگزینهای مفصلی برای افراد جوان ساخته شدهاند. اما ردپای فلز میتواند باعث التهاب، درد و احتمالاً آسیب اعضای بدن شود. ایمپلنت فلز روی فلز ممکن است فقط برای مردان جوان و فعال در نظر گرفته شود، زیرا ممکن است نسبت به سایر مواد عمر بیشتری داشته باشند. حتی زنان در سنین باروری نیز نمی توانند این ایمپلنت ها را دریافت کنند؛ زیرا اثرات آن روی جنین مشخص نیست.
ایمپلنت زانو از جنس کبالت، کروم، تیتانیوم و نیکل
لازمبهذکر است که هر اثر فلزی که در بدن کاشتهمیشود باید زیستسازگار باشد. با این حال، کاملاً ناشنیده نیست که بیماران مبتلا به آلرژی قبلی به فلز می توانند واکنش هایی را تحمل کنند. کروم کبالت یک ماده سایش سخت است در حالی که تیتانیوم نرم تر و کمی انعطاف پذیرتر است و خواصی شبیه به استخوان دارد. این دو فلز اغلب در ترکیب با موفقیت زیادی برای ساخت ایمپلنت زانو استفاده می شوند
رایج ترین نوع ایمپلنت زانو چیست؟
ترکیب فلز روی پلاستیک رایج ترین ماده مورد استفاده برای کاشت زانو است. یک نگاه دقیق تر نشان می دهد که کبالت-کروم پرمصرف ترین فلز است. این به این دلیل است که زیست سازگار و بسیار بادوام است. از نظر پلاستیک های مورد استفاده، پلی اتیلن بر سایر گزینه ها ارجحیت دارد. در حالی که مواد مورد استفاده در ایمپلنت مهم هستند، در واقع بر طراحی آن تاکید می شود. این اجازه می دهد تا این ساختار مصنوعی متناسب با نیازهای خاص بیمار باشد.
فاکتورهایی که باید هنگام انتخاب ایمپلنت زانو برای خود در نظر بگیرید
قبل از تصمیم گیری در مورد نوع خاصی از ایمپلنت برای جایگزینی زانو، باید موارد زیادی را در نظر بگیرید. سن و سطحفعالیت روزانه شما باید درنظر گرفتهشود، همچنین باید تحقیقاتی درمورد بایدها و نبایدها بعدازجراحی تعویض زانو انجام داد. همچنین باید هر گونه حساسیت فلزی بدنتان را در نظر بگیرید زیرا ایمپلنت ها معمولا حاوی فلز هستند.
عوامل دیگری که باید در نظر بگیرید عبارتند از هزینه های عمل خصوصی که مایل به پرداخت آن هستید، بهترین زمان از سال برای تعویض زانو، و طول عمر ایمپلنت، یعنی مدت زمانی که می خواهید ایمپلنت دوام داشته باشد. هرگونه ناهنجاری را باید قبلاز اقدام بهعمل با دکتر ابراهیم زاده جراح زانو و متخصص زانو مشورت نمایید.
دکتر ابراهیمزاده متخصص جراحی زانو همواره از ایمپلنتهای با کیفیت استفاده میکند. پسازعمل نیز دادههای مربوط به تعویض مفصلزانو و ران توسط تیم دکتر ابراهیم زاده جمعآوری، تجزیه و تحلیل میشود. اینکار برای اطمینان از این است که موادی که استفاده می کنیم دارای نتایج موفقیت آمیز برای بیماران ما باشند.
-
شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
-
آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
ماندگارترین ایمپلنت زانو چیست؟
در صورت نیاز به تعویض مفصل زانو، طول عمر یکی از مهم ترین عواملی است که باید در نظر بگیرید. خود ایمپلنت میتواند از طیف وسیعی از موادمختلف ساختهشود که به نوبه خود میتوان آنها را باهم ترکیب کرد و تاثیر زیادی داشت. هر ماده دارای مزایا و معایبی است و برخی از آنها بیشتر از بقیه عمر می کنند. اکثر تعویض های زانو بین 10 تا 15 سال طول می کشد و موارد گاه به گاه برای مدت طولانی تری طول می کشد.
طول عمر ایمپلنت تیتانیومی زانو چقدر است؟
انتظار می رود هر ایمپلنت بین 10 تا 15 سال دوام داشته باشد و برخی بیش از 20 سال دوام داشته باشند.
طول عمر ایمپلنت سرامیکی زانو چقدر است؟
ایمپلنت ها ترکیبی از فلز و پلاستیک هستند. آنها از بیمار به بیمار دیگر متفاوت هستند و طراحی ساختار متناسب با نیازهای آنها است. انتظار میرود که هر ایمپلنت بین 10 تا 15 سال دوام داشته باشد و برخی از آنها بیش از این محدوده زمانی دوام داشته باشند.
طول عمر ایمپلنت های پلاستیکی چقدر است؟
ایمپلنتهایی که کاملاً از پلاستیک ساختهشدهاند بهطور گسترده دردسترس نیستند. در عوض، ایمپلنت ها ترکیبی از فلز و پلاستیک هستند. آنها از بیمار به بیمار دیگر متفاوت هستند و طراحی ساختار متناسب با نیازهای آنها است. انتظار میرود که هر ایمپلنت بین 10 تا 15 سال دوام داشته باشد و برخی از آنها بیش از این محدوده زمانی دوام داشته باشند.
هزینه پروتزهای تعویض مفصل زانو
با اینکه تعیین دقیق هزینه های مواد مختلف تعویض زانو و ایمپلنت های زانو دشوار است، اما می توان آنها را با هم مقایسه کرد.
- هزینه تعویض زانو تیتانیومی
از میان گزینه های فلزی موجود، تیتانیوم گرانتر از کبالت کروم است. با این حال، این دو اغلب در ترکیب برای موفقیت بزرگ استفاده می شوند.
- هزینه تعویض زانو سرامیکی
ایمپلنت های سرامیکی به طور گسترده در دسترس نیستند. با این حال، ساخت ایمپلنتهای با پوشش زیرکونیوم گرانتر است و معمولاً برای بیمارانی که به فلز حساسیت دارند، استفاده میشوند. با این حال، آنها مزیت این را دارند که هم ماندگارترند و هم کاملاً ضد خش هستند.
- هزینه تعویض زانو پلاستیکی
یک ایمپلنت مصنوعی را نمیتوان فقط از پلاستیک تولید کرد. قطعات پلاستیکی را می توان با سرامیک یا فلز ترکیب کرد. ایمپلنت های فلزی روی پلاستیک رایج ترین ترکیب گزینه های موجود هستند.
کدام ایمپلنت ها برای تعویض زانو بهتر هستند؟
ما گزینههای مختلف را بررسی کردیم، بنابراین وقت آن رسیدهاست که بهاین سوال پاسخ دهیم: بهترین ماده برای ایمپلنتهای جایگزین زانو چیست؟ پاسخ این سوال کاملاً به شما بستگی دارد. اگر به جراحی تعویض کامل زانو نیاز دارید، باید به سن خود، میزان هزینه ای که می خواهید بپردازید و مدت زمان ماندگاری ایمپلنت خود فکر کنید. همچنین باید به توصیههای دکتر ابراهیم زاده جراح متخصص زانو گوشدهید. وی در مورد بهترین نوع ایمپلنت زانو به شما مشاوره خواهد داد.
-
شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
-
آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم