تاندونیت کشکک زانو یا زانوی جامپر

تاندونیت کشکک زانو یا زانوی جامپر

تاندونیت کشکک نتیجه فشار مکرر بر روی تاندون کشکک است که باعث التهاب و دژنراسیون می‌شود. تاندونیت کشکک که به عنوان زانو جامپرز نیز شناخته می شود، در اثر آسیب به تاندون کشکک ایجاد می‌شود. باعث درد و حساسیت زیر زانو می‌شود و فعالیت ها را محدود می‌کند.

فعالیت‌های ورزشی تکراری مانند لگد زدن و پریدن، فشار زیادی بر روی تاندون وارد می‌کند که منجر به پارگی‌های میکروسکوپی، التهاب و شروع و پیشرفت تدریجی درد می‌شود. درمان موثر برای جلوگیری از وخامت تاندونیت کشکک تا زمان پارگی کامل تاندون حیاتی است.

در این مقاله از وبسایت دکتر ابراهیم زاده جراح و متخصص ارتوپد نگاهی به علل شایع تاندونیت کشکک، علائم معمول، نحوه پیشرفت آن و بهترین گزینه‌های درمانی برای این عارضه خواهیم داشت.

تاندونیت کشکک چیست؟

زانوی جامپر با نام مستعار تاندونیت کشکک، باعث درد درست زیر کاسه زانو می‌شود. این عارضه در اثر التهاب و یا دژنراسیون تاندونی که درست زیر کاسه زانو قرار دارد، ایجاد می‌شود.

تاندون کشکک یک ساختار طناب مانند بلند و ضخیم است که ماهیچه های چهارسر ران را از طریق کشکک زانو به استخوان ساق پا متصل می کند. عرض آن تقریباً 2 سانتی متر است و بسیار قوی است. وظیفه آن کار با عضلات چهار سر ران برای صاف کردن ساق و کنترل نیروها از طریق ساق پا است.

اگر اصطکاک یا کشش مکرر بر روی تاندون زانو وجود داشته باشد، پارگی‌های میکروسکوپی کوچک می‌تواند در تاندون ایجاد شود که منجر به التهاب و انحطاط تدریجی و در نتیجه تاندونیت کشکک می‌شود.

این پارگی‌های میکروسکوپی باعث می‌شود که تاندون از استحکام کمتری برخوردار باشد و در نتیجه مستعد آسیب بیشتر باشد. تاندون حتی ممکن است با تاندونیت شدید کشکک کاملاً پاره شود. تاندون کشکک شایع ترین محل ایجاد تاندونیت زانو و شایع ترین علت درد زیر زانو است.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

چه چیزی باعث تاندونیت کشکک می‌شود؟

علل تاندونیت کشکک زانو چیست؟

تاندونیت کشکک زمانی ایجاد می شود که نیروی بیش از حد مکرر روی تاندون کشکک، معمولاً در حین ورزش، وارد شود. هر چه نیرو بیشتر باشد آسیب بیشتری وارد می شود.

علل شایع تاندونیت کشکک عبارتند از:

پرش مکرر: برخاستن و فرود آمدن نیروی زیادی تقریباً ده برابر وزن بدن بر روی تاندون وارد می کند. برای اینکه بتواند بپرد، چهارنفره باید با عضلات ساق پا کار کند تا بدن را از زمین خارج کند و در هنگام فرود، چهارچرخ باید دوباره کار کند تا ساق پا ثابت شود.

لگد زدن مکرر: نیرویی تقریباً هفت وزن بدن روی تاندون وارد می کند

عدم تعادل عضلانی: سفتی و ضعف در عضلات چهار سر ران می تواند تاندون کشکک را تحت فشار بیشتری قرار دهد و آن را مستعد آسیب کند.

تمرین بیش از حد: تمرین بیش از حد سخت، افزایش ناگهانی سطح فعالیت یا عدم استراحت کافی بین جلسات تمرین، خطر ابتلا به آن را افزایش می‌دهد.

خارهای استخوانی: توده‌های اضافی استخوان می‌توانند تشکیل شوند که به نام خار زانو یا استئوفیت شناخته می‌شوند و اگر به اندازه کافی بزرگ شوند، می‌توانند تاندون را دچار ساییدگی کنند و خطر تاندونیت کشکک را افزایش دهند.


فردی که فعالیت‌های زیادی انجام می‌دهد، مانند بازیکنان ورزشی، با فشار روی تاندون کشکک می‌تواند موجب پارگی‌های میکروسکوپی در تاندون زانوی خود شود. اگر فعالیت بر روی سطوح سخت مانند زمین سخت به جای چمن انجام شود، این احتمال بیشتر است.

تاندونیت کشکک معمولاً به تدریج در طول زمان ظاهر می‌شود، نه اینکه ناشی از یک حادثه خاص باشد. ممکن است در ابتدا هیچ دردی وجود نداشته باشد، اما با پیشرفت بیماری و ایجاد پارگی بیشتر، زانو به تدریج دردناک تر و بیشتر می‌شود.

علائم تاندونیت کشکک زانو

شایع‌ترین علائم تاندونیت کشکک عبارتند از:

  • درد درست زیر کلاهک زانو که با فعالیت بیشتر می شود; مانند پریدن، دویدن، چمباتمه زدن
  • درد با هر فشاری روی تاندون; مانند لمس کردن، زانو زدن
  • درد و سفتی بعد از فعالیت
  • سفتی زانو در صبح
  • ضخیم شدن تاندون زانو

علائم زانوی جامپر با گذشت زمان بدتر می‌شود و بر تعداد و شدت آن افزوده می‌شود.

تاندونیت کشکک اغلب به اشتباه به‌عنوان زانو دونده، ازگود شلاترز یا کندرومالاسی کشکک تشخیص داده می‌شود، اما مشخص‌ترین مشخصه زانوی پرش‌ها حساسیت به لمس زمانی است که روی تاندون درست زیر کاسه زانو فشار می‌دهید.

مراحل پیشرفت تاندونیت کشکک زانو (زانوی جامپرز)

مراحل پیشرفت تاندونیت کشکک زانو

این عارضه معمولاً در چهار مرحله پیشرفت می کند:

  • یک: درد فقط بعد از فعالیت که بر عملکرد تأثیر نمی‌گذارد
  • دو: درد با فعالیت اولیه که با گرم کردن ناپدید می شود، اما پس از فعالیت بازمی گردد.
  • سه: درد طولانی مدت در حین و بعد از فعالیت با افزایش دشواری انجام در سطح رضایت بخش
  • چهار: پارگی کامل تاندون که نیاز به ترمیم جراحی دارد

التهاب یا دژنراسیون؟

تاندونیت کشکک به انحطاط یا ساییدگی تاندون کشکک، درست زیر کاسه زانو گفته می‌شود.

دژنراسیون یعنی ساییدگی و پارگی تاندون. در نتیجه، اکنون متخصصان بهداشت اغلب از آن به عنوان تاندونوز کشکک یاد می کنند.

این موضوع توضیح می‌دهد که چرا داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن اغلب تأثیر کمی بر علائم تاندونیت کشکک دارند و در واقع می‌توانند با کند کردن روند بهبود اوضاع را بدتر کنند.

بدن از انحطاط مربوط به زانو جامپرز با تولید کلاژن که آسیب بافتی را ترمیم می‌کند، بهبود می یابد. با این حال، این یک روند کند است و تقریباً سه ماه طول می کشد تا کلاژن کافی هم ریخته شود و هم به‌طور کامل بالغ شود تا تاندون به‌قدرت کامل بازگردد.

برای رزرو وقت معاینه توسط دکتر ابراهیم زاده جراح و متخصص ارتوپد می توانید از طریق راه‌های ارتباطی زیر اقدام فرمایید:

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

درمان تاندونیت کشکک چگونه است؟

چندین گزینه درمانی مختلف برای جامپرز زانو وجود دارد که به کاهش تنش روی تاندون و بهبود قدرت اطراف زانو کمک می‌کند.

درمان تاندونیت کشکک معمولاً شامل ترکیبی از موارد زیر است:

1. استراحت

به‌طور کامل از هر فعالیتی که باعث درد می‌شود اجتناب کنید تا تاندون بهبود یابد. در غیر اینصورت هربار که روی اندون خود فشار وارد می‌کنید، باعث آسیب بیشتر می‌شوید که زمان بهبودی را افزایش می‌دهد.

اگر ورزشکار هستید، حتی ممکن است تا 3 ماه طول بکشد تا بتوانید پس از ابتلا به زانوی جامپر به ورزش بازگردید.

2. زانو بند

زانو بند طبی چطور استفاده می‌شود؟

زانوبندها می‌توانند با برداشتن فشار از روی تاندون به کاهش درد ناشی از تاندونیت کشکک کمک کنند. در مراحل اولیه تاندونیت کشکک زانو، زانوبندها می‌توانند برای کاهش استرس وارده به تاندون و کاهش علائم بسیار خوب عمل کنند. آنها سطح مقطع تاندون را کاهش می‌دهند و فشار اعمال شده توسط تسمه زانو بند، نیروی عبوری از تاندون را کاهش می‌دهد.

3. کمپرس یخ

استفاده از کمپرس یخ به مدت 10 تا 15 دقیقه هر دو ساعت، قبل و بعد از فعالیت می‌تواند به‌کاهش درد ناشی از تاندونیت کشکک کمک کند.

4. کشش زانو

سفتی در لگن، چهار ران و همسترینگ خطر ابتلا به زانو پرش را افزایش می دهد، بنابراین کشش این ماهیچه ها مهم است. این کار نه تنها به درد و سفتی زانو کمک می‌کند، بلکه به کاهش احتمال بازگشت علائم با شروع مجدد فعالیت های عادی کمک می‌کند.

5. تمرینات تقویتی

تمرینات تقویتی برای درد زانو

تقویت عضلات و تمرینات تقویتی بخش مهمی از درمان تاندونیت کشکک هستند تا اطمینان حاصل شود که مشکل در آینده عود نمی کند. بهترین عضله برای شروع تمرینات تقویتی چهارگانه برای بهبود قدرت، کنترل و استقامت عضلات قدامی ران است. تمرین‌ها همچنین باید شامل تمریناتی برای عضلات کوچک درست در کنار کاسه زانو باشد.

باسن ضعیف نیز می‌تواند موقعیت زانو را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به افزایش نیرویی که از تاندون عبور می‌کند، منجر به تاندونیت می شود، بنابراین واقعا به تقویت آنها کمک می کند. ساده ترین راه برای تقویت عضلات سرینی از طریق تمرینات پل زدن است.

6. جراحی زانو

اگر تاندونیت کشکک پس از 6 تا 12 ماه توانبخشی برطرف نشد، جراحی به عنوان آخرین راه حل انجام می‌شود. جراحی شامل برداشتن بافت دژنراتیو است و به دنبال افزایش جریان خون در ناحیه برای بهبود بهبود است.

اگر تاندون کشکک آسیب ببیند (یعنی به طور کامل پاره شود)، جراحی برای ترمیم تاندون ضروری است. پس از جراحی، توانبخشی دقیق ضروری است زیرا تاندون ضعیف خواهد شد. اگر ورزشکار هستید، معمولاً 3-6 ماه فیزیوتراپی نیاز دارید تا بتوانید به ورزش کردن بازگردید.

سوالات متداول

چه چیزی باعث تاندونیت کشکک در ورزشکاران می‌شود؟

بسیاری از مسائل ممکن است در ایجاد تاندونیت کشکک در ورزشکاران نقش داشته باشد. این مسائل شامل موارد زیر می‌شود:

  • افزایش سریع تعداد دفعات یا سختی تمرین
  • انعطاف پذیری ضعیف عضلات چهارسر ران و همسترینگ
  • قدرت ضعیف عضلات چهارسر ران
  • عدم تعادل عضلانی در ساق و باسن
  • شکل کف پا: قوس بلند یا کف پای صاف

چگونه بفهمم که ممکن است تاندونیت کشکک داشته باشم؟

تاندونیت کشکک به مرور زمان و بدون آسیب خاصی رخ می‌دهد. تاندون کشکک ملتهب می‌شود و ورزشکار در سطح جلویی زانو احساس درد می‌کند. این درد اغلب به عنوان یک درد توصیف می‌شود. ناحیه مستقیما روی تاندون تاثیر گذاشته و ممکن است متورم شده باشد. در ابتدا ممکن است درد فقط در شروع یا پایان تمرین که شامل دویدن، پریدن و چمباتمه زدن است، رخ دهد. همچنین ممکن است در طول کارهای روزمره مانند ایستادن، نشستن طولانی مدت یا استفاده از پله ها اتفاق بیفتد.

زانوی جامپر یا تاندونیت کشکک زانو چگونه تشخیص داده می‌شود؟

تاندونیت کشکک با یک شرح حال عمیق و معاینه توسط پزشک متخصص ارتوپد تشخیص داده می‌شود. گاهی برای رد علل شدیدتر درد زانو نیاز به عکس برداری با اشعه ایکس است.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

چگونه می‌توانم تاندونیت کشکک را درمان کنم؟

درمان اغلب شامل توقف فعالیت‌هایی است که باعث زانو درد می‌شود برای یک بازه زمانی خاص. مدت زمانی که برای استراحت نیاز دارید می تواند از روز تا هفته بر اساس میزان تورم متفاوت باشد. درمان های زیر ممکن است برایتان مفید باشند:

  • برای تورم، هر روز از یخ در ناحیه درد استفاده کنید.
  • پزشک شما ممکن است یک دوره کوتاه از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) خوراکی یا داروهای مالیدنی روی پوست، به شما بدهد.
  • برای قوی‌تر کردن عضلات چهارسر ران، همسترینگ و باسن باید حرکات کششی و تمرینات ملایمی انجام دهید.
  • اگر علائم ادامه پیدا کند، دکتر ابراهیم متخصص ارتوپد ممکن است به شما توصیه کند که به یک فیزیوتراپیست مراجعه کنید.
  • وقتی بدون درد ممکن است به آرامی به ورزش بازگردید. در این مدت باید تمرینات خود را برای کشش و تقویت عضلات خود ادامه دهید.زانوبند یا بند فشاری می تواند به حمایت از زانو کمک کند.
  • گرم کردن قبل و گذاشتن یخ بعد از فعالیت می‌تواند مفید باشد.


عدم درمان طولانی مدت تاندونیت کشکک باعث چه چیزی می‌شود؟

ورزشکاران اغلب به درمان تاندونیت کشکک بسیار خوب پاسخ می دهند. در صورت عدم درمان، تاندون کشکک می تواند ضخیم شده و دردناک تر شود. در موارد شدید، ورزشکار در معرض خطر پارگی تاندون کشکک یا نیاز به جراحی برای تشکیل کیست است.

آیا می‌توان از تاندونیت کشکک پیشگیری کرد؟

ورزشکاران می توانند با افزایش شدت و دفعات تمرین به آرامی در طول زمان از تاندونیت جلوگیری کنند. تقویت و کشش مناسب عضلات چهارسر ران و همسترینگ نیز ممکن است کمک کننده باشد.

تمرین هایی که باید امتحان کنید:

بلند کردن پای مستقیم: روی زمین دراز بکشید و یک زانو را خم کنید و زانوی دیگر را صاف کنید. زانوی مستقیم را از روی زمین حدود 10 اینچ بالا بیاورید و عضلات چهارسر ران خود را سفت کنید. این وضعیت را به مدت پنج ثانیه نگه دارید و سپس استراحت کنید. سه ست 10 تایی را تکرار کنید.

کشش عضله چهار سر ران: روی یک سطح صاف به صورت دراز بکشید. یک زانو را خم کنید و همان مچ پا را پشت سر خود بگیرید. ران را صاف نگه دارید و باید کشش را در جلوی ران احساس کنید (این عضله چهار سر ران است) در این حالت 30 ثانیه نگه دارید.

جمع بندی

تاندونیت کشکک یک مشکل رایج است که باعث درد زیر زانو می‌شود. تاندون کشکک درست در زیر کاسه زانو یافت می شود که ماهیچه های چهارگانه را به استخوان ساق پا متصل می کند.

فشار مکرر باعث تحریک، التهاب و دژنراسیون در تاندون کشکک می‌شود. همچنین شایع ترین علت تاندونیت کشکک، ورزش هایی است که شامل پریدن و لگد زدن مکرر است.

درمان تاندونیت کشکک معمولاً شامل ترکیبی از استراحت از فعالیت‌های تشدیدکننده درد، یک برنامه توانبخشی شامل تمرینات تقویتی و کششی، کمپرس یخ، زانو بند و دارو است.

اکثر موارد این عارضه در حدود 3 ماه با درمان صحیح تاندونیت کشکک توسط دکتر ابراهیم زاده جراح و متخصص ارتوپد برطرف می‌شود.

دکتر محمد حسین ابراهیم زاده
  • شماره مطب: ۰۵۱-۳۸۵۴۱۸۱۲ و ۳۸۴۰۹۴۵۲-۰۵۱
  • آدرس مطب: مشهد- خیابان کوهسنگی ۷- ساختمان فراز-طبقه هفتم
دکتر ابراهیم زاده را بهتر بشناسید

منبع

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
نام خود را وارد کنید
ایمیل خود را وارد کنید
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما

جهت تماس با آقای دکتر ابراهیم زاده از راه‌های زیر استفاده کنید

لطفا سوالات خود در مورد جراحی شانه و جراحی زانو را از طریق فرم زیر بپرسید. یا در صورت نیاز با شماره‌های مطب تماس بگیرید و یا به آدرس مطب مراجعه فرمایید.

    آدرس مطب

    مشهد | خیابان کوهسنگی ۹ ساختمان فراز | طبقه هفتم

    آدرس بیمارستان

    مشهد، بیمارستان قائم گروه جراحی ارتوپدی